Градската управа на Созопол постави спасителни пояси и въжета на

...
Градската управа на Созопол постави спасителни пояси и въжета на
Коментари Харесай

Поставиха спасителни пояси на скалите край брега в Созопол

Градската администрация на Созопол сложи избавителни пояси и въжета на най-посещаваните скали, които са желани от летовниците за скокове във вода, само че и рискови поради чести произшествия.

„ Има стойки с пояси и въжета, които при нужда да бъдат употребени от летуващите. Подсигурили сме мястото, имаме и чиновници, които обхождат, без значение от другите държавни институции ”, сподели за Нова секретарят на общината Янко Костадинов.

Спасителни пояси има на всички черноморски пристанища и риболовен лодкостоянки, само че на скали до момента никой не е поставял такива, считат локалните поданици и показват задоволството си от новите уреди. Защото всяко лято мощните подводни течения към скалистите крайбрежия са причина за отнети животи.

Специалистите по водно избавяне припомнят, че част от предварителната защита е да запазим успокоение и да не се паникьосваме, в случай че попаднем в сложна обстановка в морето. И тривиалните само че значими правила - да не плуваме след щедро хранене и в нетрезво положение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР