Градската управа на Берлин реши да замрази цените на наемите

...
Градската управа на Берлин реши да замрази цените на наемите
Коментари Харесай

Берлин замразява цените на наемите за 5 години

Градската администрация на Берлин реши да замрази цените на наемите за интервал от 5 години на фона на митингите на жителите против бързо растящите цени в немската столица, съобщи Гардиън.

Мярката би трябвало да влезе в действие през януари 2020 година и да се ползва със задна дата от 18 юни 2019 г. Тя ще засегне към 1,5 млн. жилището в града.

Според проекта, наемодателите, които желаят да усилят цената на наема поради ремонтни работи, ще би трябвало да търсят публично утвърждение за всяко нарастване от 50 евроцента на квадратен метър.

Освен това, наемателите, които могат да потвърдят, че заплащат безпричинно висок наем, ще могат да изискат понижаване на цената от своите хазяи.

Решението, взето от лявата съдружна администрация в Берлин, се следи деликатно в цяла Германия, като митинги против високите цени на наемите и във Франкфурт, Кьолн и Щутгарт.

Германският канцлер Анегла Меркел изрази песимизъм по отношение на сходни ограничения, предупреждавайки, че „ държавното управление би трябвало да обезпечи удобна среда за хората, които желаят да строят “.

Макар че сега се следи взрив на строителството в немската столица, множеството от новите жилища не са по-джоба на огромна част от локалните поданици.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР