Градската тоалетна до Цар-Симеоновата градина и Пеещите фонтани многократно е

...
Градската тоалетна до Цар-Симеоновата градина и Пеещите фонтани многократно е
Коментари Харесай

Пловдивчани и ОП “Чистота“ в битка за хигиената в тоалетната в Цар-Симеоновата градина

Градската тоалетна до Цар-Симеоновата градина и Пеещите фонтани неведнъж е изглеждала в извънредно занемарено положение, а хигиената постоянно е под всякаква рецензия. Някои жители рядко се престрашават да я употребяват, само че все пак се намират и такива, които се възползват от услугата постоянно. 
Прочетете още
За положението, в което се намира тоалетната нееднократно взаимно са се упреквали пловдивчани и общинското дружество Оперативна програма " Чистота ". Обикновено жителите се оплакват от неналичието на непрекъснато разчистване на тоалетната, а от предприятието настояват, че такова има, просто жителите не умеят да пазят непорочност и постоянно даже и разрушават порти, тоалетни чинии, клекала и злоупотребяват.

Многократно до редакцията ни са дошли сигнали по отношение на хигиената, подкрепени със фотоси, на които гледката е в действителност покъртителна. След бърза реакция на Оперативна програма " Чистота " обаче, тоалетните биват измити и преведени в по-приветлив тип. 

След следващия сигнал по отношение на неприятното положение на публичната тоалетна, медията ни направи инспекция на място, която откри, че хигиената беше допустима. Друго обаче, което прави усещане е, че фактически вратите на тоалетните са надраскани със спрейове, разнообразни надписи и други екстри, което надали е създание на чиновници от " Чистота ".

От предприятието подсетиха, че от 1 април 2019 година публичните тоалетни в Пловдив, като се изключи автоматизираните на ул. „ Железарска “, са безвъзмездни. Тогава е кратко и профилираното звено с към 20 души личен състав, зает само с тяхната поддръжка.

След тази дата тоалетните се почистват от служителки на предприятието, които метат прилежащите улици, два пъти на ден – първоначално и края на работния им ден – в 06:30 и 14:30 часа. Тогава става и зареждането с консумативи.

Тоалетната в Цар-Симеоновата градина   е с удължено работно време до 22:00 часа и е с автоматизирано заключване.

Ето какво още разясниха от Оперативна програма „ Чистота ” във връзка с хигиената в тоалетната в Цар-Симеоновата градина:

„ Покъртителното “ ѝ положение се дължи на част от хората, които я употребяват. Работниците на „ Чистота “ чистят, а не замърсяват, слагат ролките тоалетна хартия, а не ги разпиляват. Не чупят нито чешмите, нито вратите, а ги поправят.

След сигнала е направено следващото главно разчистване на тоалетната. Отново се поправят счупени кранчета. Вратите са избити по този начин, че са останали единствено рамките им, само че и този път ще бъдат възобновени.

Ако жителите желаят безплатните публични тоалетни да са чисти, би трябвало да ги пазят чисти, декларират от „ Чистота “. За да се подсигурява по-добро качество на този тип услуга, сегашните 9 безвъзмездни тоалетни са включени в годишната стратегия за ръководство на общинската благосъстоятелност. Идеята е те да бъдат дадени чартърен посредством тръжна процедура ”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР