Градската организация на БСП във Варна поиска Общинският съвет в

...
Градската организация на БСП във Варна поиска Общинският съвет в
Коментари Харесай

БСП - Варна иска спешна промяна на общинския бюджет, повече пари за здравеопазване и преразглеждане на местните данъци и такси

Градската организация на Българска социалистическа партия във Варна изиска Общинският съвет в града да преразгледа целите, заложени в локалния бюджет. Те упорстват за осъществяване на незабавна сесия на локалния парламент. 

" Бюджетът на Варна за 2020 година е в размер на половин милиард лв.. Има лостове и благоприятни условия част от разноските да бъдат пренасочени към опазването на здравето, включително спомагателни материални тласъци на всички, заети в общинските лечебни заведения на Варна, към стопанската система и обществената сфера, в поддръжка на локалния дребен и междинен бизнес. Необходимо е също преразглеждане на такси, налози и наредби, които биха могли да подкрепена варненската стопанска система, за опазване на работни места и сигурност на хората ", се споделя в изказване на варненските социалисти.

Ето цялостният текст на позицията на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - Варна:

Днес, когато светът е изправен пред големи обществени и стопански провокации, пред които и ние сме изправени, е належащо всички политически партии в ръководството и от опозицията да намерят общ език, с цел да формулират способи за запазване здравето на хората, работните им места, тяхното бъдеще и вероятности.

Ние, от БСП-Варна, считаме, че една от вероятните ограничения, с които градът ни може да се изправи против тестванията, е да бъде преразгледан бюджетът му. Според нас, той е главният инструмент, с който разполага  локалната власт, с цел да помогне на варненци. Именно за това, предлагаме незабавно привикване на сесия на Общинския съвет и преразглеждане целите, заложени в бюджет 2020. Смятаме, че е належащо те да се премислят като отговор на създалата се обстановка, като се насочат средства за  предприемане на решителни обществени и стопански ограничения против парализирането на Варна, което се случва всекидневно пред очите ни.

Бюджетът на Варна за 2020 година е в размер на половин милиард лв.. Има лостове и благоприятни условия част от разноските да бъдат пренасочени към опазването на здравето, включително спомагателни материални тласъци на всички, заети в общинските лечебни заведения на Варна, към стопанската система и обществената сфера, в поддръжка на локалния дребен и междинен бизнес. Необходимо е също преразглеждане на такси, налози и наредби, които биха могли да подкрепена варненската стопанска система, за опазване на работни места и сигурност на хората.

„ Сега е моментът да потвърдим на нашите съграждани, че в действителност мислим за тях и работим за тях. Общинският съвет е този, който може да поддържа икономическата непоклатимост на Варна, като подкрепи жителите, компаниите и частния бранш. Това е изцяло допустимо с преразглеждане на общинските разноски, съкращаването на част от тях и преструктурирането им, съгласно новите цели, наложени от спешната обстановка “, разяснява ръководителят на БСП-Варна, Борислав Гуцанов. Като образец той уточни, че средства могат да бъдат пренасочени от инфраструктурни планове и обществени разноски, които могат да останат на назад във времето.

„ Важно е да се подкрепи общинската стопанска система, като не дребна част от стопанската система на града ни. Ако не се погрижим, това ще донесе извънредно тежки последствия за всеки един варненец. Мисля, че до седмица би трябвало да бъде  свикана сесия на Варненския общински съвет, който да одобри незабавни стопански ограничения в интерес на града и неговите поданици. “, добави Гуцанов.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР