Градската десница“ както се определят от ПП, ДБ, и Спаси

...
Градската десница“ както се определят от ПП, ДБ, и Спаси
Коментари Харесай

За амнезията на „градската десница“ и любовта им към Мая Манолова

„ Градската десница “ както се дефинират от Политическа партия, Демократична България, и „ Спаси София “ са в нервност от днешното изказване на Бойко Борисов, че няма да приканва симпатизантите на партията да гласоподават за Васил Терзиев. Това, което най-вече ги тормози обаче е, че съгласно Борисов по-достойна за кметския пост е Ваня Григорова.

От този миг Борис Бонев, членове на Демократична България, Кирил Петков и всевъзможни „ десни “ си счупиха пръстите да заливат Facebook с постове, какъв брой е неприятно Ваня Григорова да бъде подкрепяна, тъй като зад нея стоят някогашни и сегашни членове на Българска социалистическа партия.

Амнезията е диагноза, въпреки и мъчно лечима. За да помогнем на страдащите ще напомним:

През 2019 година, когато имаше локални избори и една против друга на балотаж се явиха Йорданка Фандъкова от ГЕРБ и Мая Манолова, още веднъж подкрепена от неприятните „ комунисти “, както счита Кирил Петков. Тогава до Манолова компактно беше Борис Бонев от Спаси София. Той дружно с нея обикаляше София в инвалидна количка, говореше какъв брой е прелестна и ще бъде отличен градоначалник. „ Градската десница “ в лицето на Демократична България ясно застана зад Мая Манолова и всички районни кметове на Българска социалистическа партия, а на тези избори даже си припознаха някои от тях и си ги взеха в листата.

Е, каква е разликата в този момент. Нима Григорова е била години наред народен представител от Българска социалистическа партия, както беше Манолова. Не е идва ли Григорова от средите на синдикатите, които ПП-ДБ почитат и при всяка опция им търсят гласовете. По-малко алена ли е Мая Манолова, тъй като реши да се отдели от Българска социалистическа партия и не помни, че е носила потник в поддръжка на Орешарски.

Не беше ли тъкмо „ Градската десница “, която с огромно наслаждение направи Корнелия Нинова министър в държавното управление на Кирил Петков. Тогава Българска социалистическа партия не беше наричана Българска комунистическа партия.

Неоспоримо е обаче, че Васил Терзиев носи във вените си гена на Държавна сигурност. Еволюцията тук може да е помогнала, само че всички знаем, че за нея се изискват доста години, при Терзиев тя не достигнала.

Още по-скандално е изказването на Борис Бонев, съгласно който софиянци още на първия тур ясно дали мандат за Терзиев и компания. Ако беше по този начин първо нямаше да има балотаж и съвсем минимална разлика сред първия и втория. Ако беше по този начин през 2019 година същия Бонев нямаше да обикаля малките екрани и уеб сайтове, с цел да пропагандира в интерес на Мая Манолова, останала втора на първи тур.  

За да бъдем още по точни ще напомним и обстоятелствата: При Мая Манолова едвам половината гласове на втори тур идват от Българска социалистическа партия - 51%. Голям дял има електоратът на „ Демократична България “ (16%), а 11% са хипотетичните последователи на бъдещия партиен план на Слави Трифонов.

Очевидно амнезията е заразна в „ десните “ среди и се придвижва по въздушно-капков път.

 

 

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР