Градинка в столичния квартал Гео Милев ще носи името на

...
Градинка в столичния квартал Гео Милев ще носи името на
Коментари Харесай

Градинка в София ще съхрани спомена за усмивката на Татяна Лолова

Градинка в столичния квартал „ Гео Милев ” ще носи името на известната актриса Татяна Лолова.

Символичната първа копка беше направена от кмета на София Йорданка Фандъкова, артистът Калин Сърменов и кметът на регион „ Слатина ” Георги Илиев. Градинката се намира наоколо до дома, в който живееше актрисата.

Десетки жители се бяха събрали, с цел да станат част от самодейността, само че с изключение на тях на символичната първа копка бяха пристигнали и редица артисти, които са познавали и работили с известната актриса.

Татяна Лолова е измежду най-известните и обичани български актриси, които всички ще запомним с големия гений и усмивката, която носеше топлота и обич.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова сподели, че реализацията на плана е лишила няколко години. Тя добави, че решението е взето преди няколко години.

„ Духът на Лолова ще бъде оставен тук - в тази градинка ”, акцентира тя.

По думите ѝ в плана се планува да бъде построена специфична на Лолова. Фандъкова повтори, че няма да се кандидатира още веднъж за кмет, само че не е решила какво ще прави. 

„ Битките са всеки ден, до края - с цел да можем да защитим оптимално доста неща за София, да ги придвижим. Ще ми се, несъмнено, да стартираме строителството на метрото през „ Слатина ”. Това за мен е най-важният, най-стратегическият план. Това също беше огромна борба. Имаме обезпеченото финансиране и се надявам, до момента в който още съм кмет, тази година да стартира строителството на още шест километра ”, сподели още Йорданка Фанкъдова.

Георги Илиев, кмет на регион „ Слатина ” разкри, че планът на градинката включва създаване на детска площадка, фитнес, само че и също така сцена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР