Град Рим предприе нови инициативи за справяне с пълчищата плъхове

...
Град Рим предприе нови инициативи за справяне с пълчищата плъхове
Коментари Харесай

Туристите в Рим потресени. Какво дебне в паркове и канали


Град Рим предприе нови начинания за справяне с пълчищата плъхове и мишки, които са се събрали към фамозния Колизеум и античните римски руини, написа bgonair.bg. През последните дни в обществените мрежи се популяризират фотоси и видеоклипове на плъхове и мишки, които се ровят в отпадъци, останки от храна и пластмасови бутилки в античния амфитеатър. Обектът, ситуиран в сърцето на Рим, е измежду най-популярните туристически атракции в Европа.

През последните няколко дни градските служащи сложиха клопки към обекта, почистиха боклуците, оставени да лежат в близост, и ревизираха шахтите за гризачи, се споделя в изказване на града. Сега в съдействие с админите на Колизеума ще бъдат подхванати спомагателни ограничения за битка с плъховете и мишките.
-->
Според изказването обстановката в Колизеума е " безусловно под надзор ", съобщи Сабрина Алфонси, оценител на околната среда в Рим. По оценки на градската администрация, в Рим живеят към 7 млн. плъхове. 

Според Алфонси регионът към Колизеума и близкият парк нормално не са " гореща точка " за плъховете в града. Но тя сподели, че горещините от последните дни и напорът на туристи това лято са довели до огромни количества боклуци, останки от храна и пластмасови бутилки, оставени в региона, съобщи БГНЕС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР