Град Газа – Фатима ел-Алаян седи в инвалидната си количка,

...
Град Газа – Фатима ел-Алаян седи в инвалидната си количка,
Коментари Харесай

Снимки: Палестинци намират убежище в болница Шифа по време на израелски бомбардировки

Град Газа – Фатима ел-Алаян седи в инвалидната си количка, заобиколена от фамилията си и стотици други хора в болница Шифа. < /p>

Набръчканото лице на 80-годишната баба е покорно. Разселването не е ново прекарване за нея, само че, споделя тя, това време се усеща някак по-лошо от Накба, през която е претърпяла през 1948 година

„ Нямаме храна “, сподели Фатима. „ Това е доста по-трудно от това, което си припомням от 1948 година Израелците не престават да убиват деца. “

Фатима пристигна в болничното заведение от вкъщи си в региона Шуджаия западно от град Газа преди четири дни, търсейки избавление от безмилостните израелски бомбардировки.

Тя е от Ал-Мадждал, което, дружно с четири други етнически прочистени палестински села, беше съпоставено с земята, с цел да направи място за израелския град Ашкелон.

„ Бях на пет години [през 1948] “, спомня си тя. „ Спомням си, че помогнахме на новите израелски заселници, дадохме им жито и храна. “

На Фатима и останалите 750 000 палестинци, които бяха принудително разселени преди повече от седем десетилетия, в никакъв случай не им беше разрешено да се върнат в домовете си.

Заповеди за овакантяване

В четвъртък вечерта израелските военни пуснаха листовки и приканиха жителите в северната част на линията Газа да се изтеглят и да се насочат на юг към обсадения крайбрежен анклав.

El-Alayans трябваше да изоставен дома си в Shuja’iyya, откакто израелска офанзива бомбардира къщата на техния комшия, където 60 души се бяха укрили, надявайки се, че ще бъдат в сигурност.

„ Къде са арабските водачи? “ — извика Фатима. „ Никой в ​​света няма да ни се притече на помощ. “

Фатима е измежду хилядите палестинци, препълнени сега на територията на болница Шифа, всички те са принудени да изоставен домовете си заради непрекъснатите израелски бомбардировки.

Според държавната медийна работа в Газа минимум 40 000 са намерили леговище в болничното заведение, вярвайки, че това е най-безопасният вид.

Семействата са сложили одеяла в коридорите, на открито на територията на болничното заведение и към клиниките. Те са тук, надявайки се, че най-малко една болница ще бъде пощадена от израелските бомби.

Израелската война в линията Газа умъртви повече от 2000 палестинци, множеството от които дами и деца. Повече от 6000 други са ранени и цели квартали са сринати с земята.

60-годишната Им Ахмад Абу Атейна избяга от вкъщи си на улица Хмейд с дъщерите и внуците си, общо 20 души.

„ Къде другаде бихме могли да отидем? “ тя попита. „ Ако трябваше да напусна болничното заведение, къде щях да отида с децата си?

„ Нямахме време да съберем движимостите си “, сподели тя. „ Спахме на пода върху одеяло. Срам за арабските водачи, че гледат по какъв начин това се случва с нас. ”

Сабрийн Джараде е в болница Шифа, откогато напусна дома си в Бейт Ханун. Тя се грижеше за неидентифицирано младо момиче, което беше пристигнало преди няколко дни в болничното заведение, откакто израелска бомба удари дома й в бежанския лагер Шати.

„ Брат ми сподели, че едно момиче плаче, тъй като е изгубило фамилията си. От нощес се грижа за нея. Много вика за майка си, само че най-малко яде. ”

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР