Грабеж в особено големи размери са извършили мъже на 33

...
Грабеж в особено големи размери са извършили мъже на 33
Коментари Харесай

Обвиниха пловдивски полицаи в грабеж и рекет

Грабеж в изключително огромни размери са направили мъже на 33 и 45 години, първият от които е бил служител на реда, излиза наяве от известие на Пловдивската окръжна прокуратура.
Съгласно информацията, грабежът е на стойност 41 500 лв. и става въпрос за цигари и пари в брой.
На съд отиват и четирима други служители на реда - единият е старши служител на реда към отдел " Охранителна полиция " към ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив, а двама от другите в този интервал са били служители на реда в Районното ръководство на полицията в град Раковски. Те са упрекнати в рекет, а обраният мъж в първия случай, е рекетираният във втория. Той се е занимавал с търговия с безакцизни цигари, активността му е станала ясна на полицията, само че вместо да подхващат съответните дейности, те са го изнудили да им заплати по 20 000 лева Те са упрекнати в изнудване чрез корист със служебно състояние.
Предвиденото от закона наказване за грабежа, за който на двама от обвинените е повдигнато обвиняване, е отнемане от независимост от 5 до 15 години. По обвиняването за рушвет, повдигнато по отношение на четирима обвинени, законът е планувал санкции отнемане от независимост от 3 до 10 години, санкция до 20 000 лева и отнемане от права. Двама от обвинените сега са с мярка за неотклонение " задържане под стража ", повдигнато по друго наказателно произвеждане, останалите са с парична гаранция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР