Говорителят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган - Ибрахим Калън,

...
Говорителят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган - Ибрахим Калън,
Коментари Харесай

Турция към САЩ: Няма разлика между ДАЕШ и кюрдските милиции в Сирия

Говорителят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган - Ибрахим Калън, разгласи, че няма разлика сред терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) и кюрдските милиции, настоящи в Турция и Сирия .

В отговор на по-ранни закани на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп към Турция, Калън направи разлика сред сирийските кюрди , от една страна, и основаната в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) и " сирийския им клон " - " Отрядите за национална отбрана ", въпреки това. Той също по този начин прикани Тръмп да съблюдава стратегическите задължения на Съединени американски щати към Турция.

 Тръмп: Ще опустошим Турция стопански, в случай че посегне на кюрдите
Тръмп: Ще опустошим Турция стопански, в случай че посегне на кюрдите

Започвайки изтеглянето от Сирия...

" Г-н Тръмп, съдбовна неточност е да се приравняват сирийските кюрди с ПКК , която е в листата с терористичните организации на Съединени американски щати, и сирийския им клон " Отряди за национална отбрана ". Турция се бори против терористи, не с кюрдите . Ще защитим кюрдите и другите сирийци против всички терористични закани ", написа Калън в " Туитър " и добави: " Терористите не могат да бъдат ваши сътрудници и съдружници. Турция чака Съединени американски щати да зачитат нашето стратегическо партньорство и не желае то да бъде засенчено от терористична агитация . Няма разлика сред ДАЕШ, ПКК, " Отрядите за национална отбрана " и тяхното политическо крило. Ние ще продължим да се борим против всички тях. "

 Офанзивата на Турция против кюрдите в Сирия не зависи от изтеглянето на Съединени американски щати
Офанзивата на Турция против кюрдите в Сирия не зависи от изтеглянето на Съединени американски щати

" Отдавна искахме Съединени американски щати да прекратят поддръжката за сирийските кюрди "

Коментарите на Калън идват скоро откакто Тръмп предизвести, че Вашингтон ще " опустоши Турция стопански ", в случай че страната нападна кюрдите в Сирия след изтеглянето на американските войски. Той също по този начин съобщи, че Съединени американски щати ще нападат ДАЕШ, " в случай че се преобразят ", макар че американските войски ще се изтеглят от Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР