Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова предупреди във вторник,

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова предупреди във вторник,
Коментари Харесай

Захарова: Ако САЩ отново разположат ядрени оръжия във Великобритания, това ще се счита за ескалираща стъпка

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова предизвести във вторник, че в случай че Съединените щати още веднъж слагат нуклеарни оръжия в Обединеното кралство, това ще се смята за " ескалираща стъпка ", която се отдалечава от задачата за " евакуиране на всички нуклеарни оръжия на Съединени американски щати " от европейските страни, написа " Блумбърг ".

" Ако тази стъпка в миналото бъде направена, ние ще я преглеждаме като ескалация, като стъпка към ескалация, която ще води нещата в посока, която е изцяло противоположна на оправянето с належащия проблем за евакуиране на всички нуклеарни оръжия от европейските страни ", предизвестява тя.

Коментарите на Захарова следват публикуването на отчет от Федерацията на американските учени, в който се споделя, че новите бюджетни документи " мощно загатват ", че Военновъздушни сили на Съединени американски щати " са в развой на възобновяване на задачата си за нуклеарни оръжия на територията на Обединеното кралство ".

Според Захарова, това е дестабилизираща процедура и е чисто антируска, защото тя планува взаимно обмисляне и постоянно практикуване на нуклеарни офанзиви против цели в Русия от неядрени европейски страни. Москва ще би трябвало да предприеме контрамерки в отговор, с цел да " отбрани ползите на сигурността на нашата страна и нейните съдружници ". Тя също по този начин даде обещание повече старания, с цел да изиска всички нуклеарни оръжия на Съединени американски щати да бъдат върнати на територията на Съединени американски щати, преди да се унищожи инфраструктурата, позволяваща разполагането на нуклеарни оръжия в Европа.

В началото на предишния месец президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши с изпозлване на нуклеарни оръжия. На 25 март Путин разгласи, че Русия, по искане на Беларус, ще разположи свои тактически нуклеарни оръжия в републиката. През юни беларуският президент Александър Лукашенко разгласи, че оръжията са почнали да идват в страната. Москва път посочи, че те ще останат в Беларус за безкрайно време.

Освен това по време на конференцията Захарова загатна, че съветските посолства в Берлин и Стокхолм са изразили угриженост по отношение на проектите на Германия и Швеция да оказват помощ в производството, ремонта и поддръжката на военна техника в Украйна.

Захарова разяснява, че произвеждайки оръжия в Украйна, Западът взе участие в спора.

Миналата седмица Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, реши да плаши света с древен Апокалипсис.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР