Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви за агенция Новости“, че

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви за агенция Новости“, че
Коментари Харесай

Песков: Москва е готова да преговаря с властите в Украйна за неутралния ѝ статут

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи за организация „ Новости “, че Москва е подготвена да договаря с управляващите в Украйна за неутралния статут на тази страна и отхвърли от разполагането на оръжия на нейна територия. По думите му Русия все още не счита да води със Съединени американски щати и НАТО дългогодишни договаряния по гаранциите за сигурност защото при сходен сюжет, редом с договарянията, Вашингтон и Брюксел ще продължат да въоръжават Украйна и да я въвличат в натовската военна инфраструктура.

„ Няма по какъв начин това да дава отговор на ползите ни, още повече, че това е опасност за нас. В интерес на страната ни сме задължени да реагираме на тези закани и да предприемем ограничения, които ще минимизират рисковете. Нямам никакви подозрения, че президентът Путин ще прави това, което би трябвало, в създалата се обстановка “, разяснява Песков.

Говорителят увери, че Москва не се пробва да извърши " окупация " на Украйна и че бъдещето остава " въпрос на избор на украинския народ ".

„ В идеалния случай Украйна би трябвало да бъде освободена и прочистена от нацистите “, сподели представителят на Кремъл.

Според него решението за нахлуване на Украйна е " подбудено от угриженост за бъдещето " на Русия, която седмици наред упорства пред Запада да обещае, че Киев в никакъв случай няма да се причисли към НАТО.

Говорителят загатна като цел на интервенцията „ неутрализацията на военния капацитет “ на Украйна, която „ неотдавна беше мощно укрепен, в това число с помощта на активността на непознати страни “.

Песков увери също, че Москва е подготвена да разиска своите претенции с украинските водачи, в случай че те са " подготвени да приказват за това ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР