Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес пред журналисти, че

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес пред журналисти, че
Коментари Харесай

Дмитрий Песков: Уволнението на Залужни няма да повлияе на изхода от конфликта

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи през днешния ден пред публицисти, че промяната на командването на Въоръжените сили на Украйна няма да повлияе върху " специфичната военна интервенция " на Русия в страната, съобщи Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски през вчерашния ден размени командващия въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни и назначи на негово място досегашният командващ сухопътните сили Олександър Сирски.

" Не мислим, че това са фактори, които могат да трансформират хода на специфичната военна интервенция. Тя ще продължи до постигането на задачите си ", сподели представителят на Кремъл, представен от ТАСС.

Песков съобщи също, че към момента не е разгледал оповестеното през вчерашния ден проучване на " Хюман райтс уоч " за това какъв брой души са починали в град Мариупол, само че упрекна украинските сили, че са виновни за гибелта на доста мирни поданици в града, заяви Ройтерс.

По данни на интернационалната правозащитна организация минимум 8000 души са починали директно в сражения или по индиректно свързани с войната аргументи при траялата месеци наред атака на съветските сили в Мариупол, едно от най-големите сражения в съвсем двегодишната война на Русия в Украйна.

В коментар във връзка на проучването на " Хюман райтс уоч " представителят на Кремъл упрекна украинските сили, че са употребявали мирни жители като жив щит в Мариупол и са ги застрелвали в тил.

" Все още не сме имали време да се срещнем с него (изследването - бел. ред.) и не знаем до каква степен тази информация може да бъде надеждна, означи Песков пред публицисти, говорейки посредством видеоконферентна връзка.

" Но знаем, че доста цивилни са починали от ръцете на неонацистите, които се опитваха да защитят Мариупол по това време. Те използваха мирни жители като жив щит, застрелваха ги в тил. Това го знаем и се знае сигурно ", добави представителят на Кремъл.

Песков не уточни доказателства в поддръжка на това негово изказване, което преди този момент е било отхвърляно от Киев, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР