Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес заяви, че Русия остава

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес заяви, че Русия остава
Коментари Харесай

Песков: Русия няма нищо общо с недостига на зърно в Африка

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков през днешния ден съобщи, че Русия остава благонадежден снабдител на зърно макар пречките, основани от западните страни, и дефицитът на храна в Африка няма нищо общо с Москва.

Русия през юли се отхвърли от едногодишното съглашение, което позволяваше Украйна, един от най-големите експортьори в света, да доставя зърно от черноморските си пристанища макар съветското навлизане и военните дейности в украинските води, облекчавайки скока на международните цени.

На днешния брифинг Песков бе запитан за отправените обвинявания от ръководителя на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, че Москва предизвиква апетит в Африка, където доста страни разчитат на вноса на зърно, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тези обвинявания " са изцяло неоснователни, те са неправилни и са съзнателно изкривяване на действителността ", сподели Песков. " Недостигът на зърно и дефицитът на храна на африканския континент нямат нищо общо с нашата страна ", добави той.

" Русия даже в този момент, макар обстоятелството, че самата договорка към този момент не работи, заема виновна позиция - вие знаете за самодейността за изпращане на гратис зърно на най-бедните страни от африканския континент ", акцентира представителят на Кремъл.

Турция се пробва да убеди Москва да се върне към съглашението, за което тя посредничи. Два турски източника оповестиха за Ройтерс, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне с Путин в съветския черноморски курорт Сочи на 4 септември за диалози, отдадени на износа на зърно през Черно море.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР