Говорителят на китайското външно министерство Жао Лидзян критикува в четвъртък

...
Говорителят на китайското външно министерство Жао Лидзян критикува в четвъртък
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ и Япония, че заплашват стабилността в региона

Говорителят на китайското външно министерство Жао Лидзян подлага на критика в четвъртък контракта за взаимно съдействие и сигурност сред Съединени американски щати и Япония , като назова съглашението " артикул на Студената война " и съобщи, че може да заплаши стабилността на целия район .

По време на конференция той разяснява изказвания, отправени по време на диалог сред американския президент Джо Байдън и японския министър председател Йошихиде Суга, който удостовери, че двете страни признават островите Пинакъл в Източнокитайско море , които Пекин преглежда като своя територия , като част от Япония.

Съединени американски щати " отхвърлят морските искания на Китай в Южнокитайско море ", съобщи и държавният секретар Антъни Блинкън по време на телефонен диалог с филипинския си сътрудник Теодоро Лосин. " Секретар Блинкън даде обещание да застанем дружно с Югоизточна Азия против натиска на Китай ", се показва в изказване.

В понеделник Лидзян означи, че разполагането на кораби и самолети на американските военни в Южнокитайско море има неподходящ резултат върху напъните за мир и непоклатимост в района .

През уикенда заяви в неделя, че ударна група на Военноморски сили на Съединени американски щати е влезнала в Южнокитайско море в събота, за същия ден и бойни самолети в своята зона за идентификация на Противовъздушна отбрана покрай островите Пратас.

Новият Лойд Остин в неделя, по време на първия си телефонен диалог с японския си сътрудник, на Америка , известни като Сенкаку в Япония.
 Байдън и Суга се схванаха да укрепят съюза сред Съединени американски щати и Япония
Байдън и Суга се схванаха да укрепят съюза сред Съединени американски щати и Япония

В подтекста на усилването на военната и икономическа мощност на Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР