Говорителят на гръцкото външно министерство Александрос Папайоану говори за „безпрецедентно

...
Говорителят на гръцкото външно министерство Александрос Папайоану говори за „безпрецедентно
Коментари Харесай

Има безпрецедентно нарастване на напрежението и провокативно поведение от Турция

Говорителят на гръцкото външно министерство Александрос Папайоану приказва за „ невиждано повишаване на напрежението и провокативно държание от страна турската страна “ по време на брифинг.

„ В този значим и сложен миг за Европа и НАТО държанието на Турция нарушава фундаменталните правила на интернационалния закон и подкопава сплотеността на НАТО “, сподели още представителят. По думите му дейностите на Анкара опонират на връзките на добросъседство, които Атина се пробва да построи, като добави, че Гърция постоянно е подкрепяла положителните връзки с Турция според интернационалния закон.

Попитан за пакета от наказания против Русия, които Европейски Съюз би трябвало да утвърди през днешния ден, Папайоану означи, че Гърция приема и ползва всички наказания на Евросъюза.

Министърът на външните работи на Гърция Никос Дандиас ще има среща с испанския си сътрудник Хосе Мануел Албарес на следващия ден в Мадрид, съобщи още представителят на гръцкото външно министерство, осведоми Дарик.

Основните въпроси, които ще бъдат дискутирани на третата поредна среща сред Дендиас и Албарес са обстановката в Украйна, Източното Средиземноморие, развоят на събитията в Западното Средиземноморие и Африка.

Дендиас ще се срещне още с ръководителя на комисията за външна политика на испанския парламент и ръководителя на Народното събрание.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР