Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова разкри нови подробности за

...
Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова разкри нови подробности за
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри подробности за престъпната група

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разкри нови детайлности за незаконната група, забъркана с убийството на таксиметровия водач в София и изясни за какво двете закононарушения са обсъждани поотделно.

„ През 2015 г Специализираната наказателна прокуратура внесе против 15 лица обвинявания за контрабанда на 15 тона хашиш. Едно от подсъдимите лица – Борислав Петров е било убито. След като стартира следствието на това ликвидиране, проверяващите се натъкват на незаконна група ", уточни Арнаудова пред Българска национална телевизия.

" Към този миг СГП разполага с доказателства, че арестуваните 2 лица са физическият причинител и поръчителят на убийството. Според доказателствата на делото причинител е Стефан Георгиев, а поръчителят се споделя Атанас Спасов. Най-вероятният претекст е желанието на убития да приказва и пред наказателния съд, с цел да даде информация за групата кой е бил главатар и цялата ѝ активност ", добави тя.

" От своя страна административният началник на Специализираната прокуратура Иван Гешев посочи, че и 5-те лица, привлечени като участници в незаконна група, са привлечени в качество на обвинени. Едното лице е главатар на групата – поръчителят на убийството. Другите са привлечени за вторични закононарушения – контрабанда и владеене на неголеми количества опиати. „ Занимавали са се с всичко, с което може да се изкарат пари ", сподели още той.

" Доказателствата, които са събрани, сочат, че тези 5 лица са взели участие в незаконна група, а 2 от тях в ликвидиране, само че нямат общо с похищение ", посочи Арнаудова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР