Говорителят на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева коментира жестоката

...
Говорителят на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева коментира жестоката
Коментари Харесай

Сийка Милева: Съчувствието няма да компенсира безвъзвратно загубения човешки живот

Говорителят на основния прокурор Иван Гешев Сийка Милева разяснява жестоката злополука в София, при която починаха две млади дами. Главният прокурор Иван Гешев ще разпореди следствието на тежкия пътен случай на екип от следователи от Национална следствена работа.

" Поредните две жертви на пътя – млади дами. Липсата на съответната самодейност от страна на законодателната власт, е в основата на продължаващото жестоко тъпчене на разпоредбите за придвижване по пътищата. Съчувствието няма да компенсира окончателно изгубения човешки живот, още повече, че и ние като общество не сме създали задоволително, с цел да изпълним навременната предварителна защита против причинителите на сходни незаконни действия ", съобщи тя.

" В рамките на последните две години основният прокурор насочи към народните представители експертни оферти в региона на закононарушенията по превоза, целящи завишаване на наказванията при ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции. Бе препоръчано и основаването на нова наредба за лишаване в интерес на страната на моторното транспортно средство, когато то е благосъстоятелност на дееца ", показва Милева.

По думите ѝ тези оферти и все още отлежават на бюрата на народните представители и никой не им обърна внимание. " Единствено това бе употребявано като мотив правосъден министър да внесе във Висш съдебен съвет следващото искане за отстраняването на основния прокурор, и то, тъй като е издал методически инструкции за възстановяване на организацията на работа на прокуратурата по използване на наредбите, касаещи досъдебни производства, формирани за закононарушения по превоза ", сподели още тя.

" Всички сме очевидци на растежа и динамичността на закононарушенията по превоза, на многочислените трагични произшествия, които засягат правото на живот и имат най – тежките последствия за жертвите, потърпевшите и техните близки. Подвеждането на закононарушения по превоза, осъществени след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, под съставите за непредпазливи действия има за резултат занижени санкции, несъответни на публичната им заплаха, което е извънредно незаслужено, разумно разрушава доверието на обществото в правосъдната система и е знак за наложителни законодателни промени. Очакваме органите на Министерство на вътрешните работи да издирят причинителя на следващото тежкото закононарушение на пътя, довело до загубата на два човешки живота ", съобщи представителят на Иван Гешев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР