Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс каза снощи, че САЩ

...
Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс каза снощи, че САЩ
Коментари Харесай

Нед Прайс за убийството на Дугина: Осъждаме умишлените атаки срещу цивилни където и да било

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс сподели нощес, че Съединени американски щати недвусмислено осъждат умишлените набези против цивилни където и да било, откакто бе запитан за убийството на Дария Дугина, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Дъщерята на съветския ултранационалист Александър Дугин стана жертва на атентат покрай Москва.

Изказвайки се на всекидневен брифинг Прайс отхвърли да каже дали Вашингтон знае кой стои зад офанзивата, само че добави, че няма подозрение, че руснаците ще си създадат " съответните изводи ".

" Недвусмислено осъждаме офанзиви против цивилни, без значение дали в Киев, Буча, Харков, Краматорск, Мариупол или Москва. Прилагаме този принцип в целия свят ", сподели представителят.

" Не се колебая, че съветската страна ще проверява това. Също по този начин не се колебая, че руснаците ще си създадат съответните заключения. Всичко, което мога да кажа в този момент е, че Украйна отхвърля да е забъркана по какъвто и да било метод. От своя страна осъждаме умишлените офанзиви против цивилни където и да било ", добави Прайс.

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) упрекна украинските секрети служби за убийството на Дугина. Украинският президентски консултант Михайло Подоляк през вчерашния ден отхвърли Киев да има каквато и да е връзка с атентата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР