Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби каза,

...
Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби каза,
Коментари Харесай

Администраторът на Байдън е „объркан“ от решението на Нетаняху да отмени израелската делегация

Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби сподели, че администрацията на Байдън е „ объркана “ от решението на израелския министър председател Бенямин Нетаняху да анулира високопоставената планувано посещаване на делегация във Вашингтон, откакто Съединени американски щати взеха решение да не постановат несъгласие на гласуването в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, изискващо преустановяване на огъня в Газа.

Резолюцията от понеделник, призната с 14-0, приканва за неотложно преустановяване на огъня по време на продължаващия заветен за мюсюлманите месец Рамадан. Той също по този начин изиска освобождението на всички заложници, взети в плен по време на неочакваната офанзива на Хамас на 7 октомври в Южен Израел. Мярката обаче не свързва това искане с апела си за преустановяване на огъня.

Вместо да употребява правото си на несъгласие, Съединени американски щати се въздържаха от гласоподаване. Преди това Съединени американски щати постановиха несъгласие на три резолюции, призоваващи за преустановяване на огъня в Газа.

Координаторът на Съвета за национална сигурност за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР