Говорителка на покойния руски опозиционер и критик на Кремъл Алексей

...
Говорителка на покойния руски опозиционер и критик на Кремъл Алексей
Коментари Харесай

Руските власти притискали семейството на Навални за тайно погребение

Говорителка на починалия съветски опозиционер и критик на Кремъл Алексей Навални заяви в петък, че съветските управляващи са притиснали майка му Людмила да се съгласи на бързо и скрито заравяне , оповестява " Ройтерс ".

Навални ще бъде заровен в наказателната колония, където е умрял, в случай че тя не се съгласи в границите на три часа да го погребе без обществено заравяне , е било обявено на майката.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш разгласява в X: " Преди час следовател се обади на майката на Алексей и ѝ сложи ултиматум. Или тя се съгласява в границите на три часа на скрито заравяне без обществено прощаване, или Алексей ще бъде заровен в наказателната колония. "

Ярмиш сподели, че майката на Навални отхвърля и продължава да упорства тялото му да ѝ бъде предадено. Няма неотложен коментар от управляващите.

Майка му Людмила, на 69 години, настояваше от дни управляващите да предадат тялото му, с цел да бъде заровено по метод, който да разреши на неговите другари, семейство и поддръжници да отдадат почитта си.

Припомняме, че Навални, най-известният политически конкурент на президента Владимир Путин, , където излежаваше присъди общо повече от 30 години.
 Смъртният акт на Навални: Починал от естествена гибел
Смъртният акт на Навални: Починал от естествена гибел

Майката не е съгласна опозиционерът да бъде заровен скрито

Майка му сподели още, че в сряда. Помощниците на Навални споделиха, че в смъртния акт е посочено, че е умрял от естествена гибел.

" Разследващите настояват, че знаят повода за гибелта, имат подготвени всички медицински и правни документи, които аз видях и подписах медицинския смъртен акт ", сподели тя.

Помощникът на Навални Иван Жданов сподели, че юристите на Людмила са подали правна тъжба, в която се твърди, че е " посегнато на тялото на умряло лице ".

Той също по този начин предложи премия на членовете на охранителната институция в подмяна на информация за това, което той дефинира като убийството на Навални.

Много политически водачи от Запада . Дмитрий Песков дефинира

Президентът Владимир Путин държи в никакъв случай да не загатва името на Навални и не е коментирал обществено въпроса след гибелта му.

Русия няма никакъв интерес от гибелта на Алексей Навални. Това съобщи пред публицисти посланикът на

Тя акцентира, че все още няма публична информация по този мотив - нито какво се е случило, нито за какво. По думите ѝ в публичното пространство витаят единствено спекулации по въпроса.

Президентът на Съединени американски щати Джо Това се споделя в негово публично изказване на уеб страницата на Белия дом. Санкциите са планувани да съвпаднат с втората годишнина от войната на Русия против Украйна и гибелта на опозиционния водач Алексей Навални.

" Днес разгласявам повече от 500 нови наказания против Русия поради продължаващата ѝ завоевателна война в Украйна и поради гибелта на Алексей Навални, който беше самоуверен антикорупционен деятел и най-твърдият водач на опозицията на Путин. Тези наказания ще бъдат ориентирани към лица, свързани със пандиза на Навални, както и съветските финансови и отбранителни индустриални браншове, мрежи за доставки и укриващи наказания на няколко континента ", се споделя в изказването.
 Байдън се срещна с вдовицата и дъщерята на Навални
Байдън се срещна с вдовицата и дъщерята на Навални

Съединените щати ще разгласят огромни нови наказания против Русия в петък

Европейски Съюз утвърди публично

Правозащитната група OVD-Info споделя, че 400 души са били арестувани в дните след гибелта на Навални за опит да я отбележат обществено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР