Говорител на талибаните съобщи днес за приключването на осмия кръг

...
Говорител на талибаните съобщи днес за приключването на осмия кръг
Коментари Харесай

Наближава ли краят на войната в Афганистан?

Говорител на талибаните заяви през днешния ден за приключването на осмия кръг договаряния със Съединени американски щати по съглашение за слагане завършек на 18-годишната война в Афганистан и евакуиране на американските войски. Той сподели, че в този момент предстоят съвещания на договарящите страни с водачите им за уточняване на идващите стъпки, предадоха международните организации.

В изказване представителят Забихула Муджахид дефинира приключилия след среднощ следващ кръг договаряния в столицата на Катар - Доха - като нескончаем и потребен.

По-рано американски представител уточни, че на този кръг ще бъдат разисквани механически детайлности и механизми за използването на бъдещото съглашение.

Друг представител на талибаните предходната седмица изрази вяра, че в края на тези диалози ще има договорка.

Очаква се съглашението да съдържа гаранции от страна на талибаните, че Афганистан няма да се трансформира в база на други екстремистки групировки за приготовление на офанзиви в чужбина. Възможно е то да включва също прекъсване на бойните дейности и договаряния на талибаните с други афганистански представители, макар че те отхвърлиха да договарят с афганистанското държавно управление, което считат за марионетка на Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР