Говорител на херцога на Йорк заяви, че той и Сара

...
Говорител на херцога на Йорк заяви, че той и Сара
Коментари Харесай

Кой ще наследи кралските кучета корги на Елизабет II? frognews.bg

Говорител на херцога на Йорк съобщи, че той и Сара ще се грижат за Муик и Санди – две кучета, които починалият монарх получи като подарък.

 

През 2021 година, по време на Коронавирус пандемията, принц Андрю подари на майка си коргито Муик и доргито Фъргюс. Когато обаче Фъргюс умря през май същата година, той беше сменен с друго корги - Санди. То беше подарък от принцесите Беатрис и Юджини за нейния формален 95-и рожден ден.

 

Кралицата назова доргито – кръстоска сред дакел и корги. Фъргюс бе кръстен на чичото на Елизабет II, който е погубен по време на Първата международна война, а коргито Муик, произнасяно Мик, носи името на езерото Лох Муик в имението Балморал.

 

Любовта на кралицата към коргитата през целия й живот бе добре документирана, а самата Елизабет II ги назовава „ моето семейство “.

 

През целия си живот кралицата е имала над 30 коргита, най-вече потомци на Сюзън, която й е била подарък от татко й Джордж VI за нейната 18-годишнина.

 

Кучетата са спели в личната стая, особено основана за тях. Оборудвана с плетени кошници и възглавници. Смята се, че самите кучета са били хранени единствено с прясно заешко и говеждо месо, приготвено от гурме готвач.

 

Някои от имената им включват: Уиски, Шери, Захар, Мут, Минт, Бъз, Джорди, Смоки, Даш, Дим, Сиско и Дипер.

 

Последното корги, произлязло от Сюзън е умряло през 2018 година

 

62-годишният Андрю е третото дете на кралица Елизабет и принц Филип. Той се отдръпна от кралските си отговорности през 2020 година, откакто бе упрекнат в полово принуждение от Вирджиния Джуфре, изказвания, които той поредно отхвърля.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР