Говорител на Хамас предупреди, че ислямистката групировка няма да освободи

...
Говорител на Хамас предупреди, че ислямистката групировка няма да освободи
Коментари Харесай

„Хамас“: Няма да освободим повече заложници, ако не бъдат допуснати лекарства и гориво в Газа

Говорител на " Хамас " предизвести, че ислямистката формация няма да освободи повече заложници, в случай че не бъдат позволени медицински материали и гориво в обсадената линия Газа.

Преди ден две израелки, държани в плен от " Хамас ", бяха освободени от линията Газа. В петък бяха освободени две американски гражданки, а общият брой на оставащите в плен надвишава 220 души.

" По филантропични аргументи освободихме четирима души без условия, само че в случай че някой се стреми към още освобождавания, би трябвало да настояваме интернационалната общественост да окаже по-голям напън върху Израел да отвори гранични пропусквателен пункт " Рафах ", с цел да разреши прекосяването на гориво и медицински материали в Газа ", съобщи пред ДПА Осама Хамдан, член на " Хамас " и представител на придвижването в Ливан.

Хамдан, който е непосредствен до договарянията за заложниците, акцентира, че главно право на палестинския народ е да му бъде разрешено да се лекува в болница, в случай че ежедневно е подлаган на израелски въздушни набези.

" Хората в Газа имат право на минималните хуманни грижи, а точно да могат да се лекуват от раните, които Израел им нанася " посредством въздушните удари, добави той.

" Необходимо е Израел да приключи офанзивите против нашия народ, с цел да можем да осигурим освобождението на хората, които са били отвлечени ", посочи формалният представител.

На конференция в Бейрут Хамдан прикани арабските и ислямските страни и Организация на обединените нации да се опитат да спрат нападенията на Израел над Газа, означи Ройтерс. Той прикани арабските страни да прекратят всякакво нормализиране на дипломатическите връзки с Израел. Хамдан прикани за отваряне на граничните пунктове за прекосяването на филантропична помощ, което да разреши навлизането на гориво, помощи и тежка строителна техника за почистване на отломки на територията на Газа.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР