Говорите ли си често сами? Не само вкъщи на спокойствие,

...
Говорите ли си често сами? Не само вкъщи на спокойствие,
Коментари Харесай

Хората, които си говорят сами, всъщност са гении

Говорите ли си постоянно сами? Не единствено у дома на мира, само че и до момента в който се разхождате, роботите или пазарувате.

Смятате ли, че мисленето на глас оказва помощ да категоризирате това, което е в мозъка ви? Или този табиет ви кара да изглеждате луди. Лудите хора си приказват сами, нали? Те беседват с гласовете в главите си. Ако вашият отговор е „ не ", то евентуално оприличавате тези хора на Ам-Гъл от „ Властелина на пръстените ", когато приказва на скъпоценния си пръстен.

Оказва се обаче, че мисленето на глас е гениално. Най-умните хора на света си приказват сами. Погледнете монолозите на великите мислители. Погледнете поезията! Погледнете историята! Алберт Айнщайн си е говорел самичък, пък вижте какъв брой доста е постигнал. Той е повтарял на глас, това което си е мислел.

Говоренето самичък на себе си спомага на мозъка да работи по-експедитивно
Говоренето самичък на себе си е от изгода. В един опит, психолозите Даниел Суингли и Гари Лупия, дават на 20 индивида имена на предмети, които би трябвало да намерят в супермаркета. По време на първата фаза, участниците са безмълвни. Във втората фаза, обаче, те стартират да посочват имената на предметите, до момента в който ги търсят в магазина. Проучването е потвърдило, че участниците са намерили по-лесно предметите, когато са си ги повтаряли на глас, до момента в който са ги търсели.

Говоренето на глас оказва помощ единствено, когато знаете какво желаете
Ако желаете да намерите нещо, казвайте името на предмета на глас – оказва помощ, когато сте наясно по какъв начин наподобява. Трябва да знаете какво търсите; в противоположен случай, ще се объркате. Според Гари Лупия: „ Говоренето самичък не постоянно оказва помощ – в случай че не знаете какво търсите, споменаването на името му може да ви забави. Ако, въпреки това, знаете, че бананите са жълти и имат избрана форма, като кажете „ банан " активирате тези образни свойства на мозъка, които ви оказват помощ да го намерите. "
С други думи, не можете да придавате смисъл на нещо, за което не знаете нищо. Ако знаете от какво имате потребност и казвате името му, ще подобрите възможностите си да го намерите.

Неслучайно децата си приказват сами
Децата се научават да приказват, слушайки огромните и повтаряйки, каквото са чули. Говоренето се получава с процедура. Трябва да се научим да слушаме гласовете, с цел да се научим по какъв начин да ги използваме. Според една публикация, „ независимо ориентираното слово може да помогне да направлявате държанието си. "
Не сте ли виждали по какъв начин децата си приказват сами, до момента в който си играят с колички или с обичаната плюшена играчка? Ако малко момче играе с играчките си, той може да каже „ Колата може да мине през тази гаражна врата, само че камиона е прекомерно огромен. " В същото време, той ще тества кой от колите ще мине през детския гараж.
Детето се научава като приказва посредством дейностите си. Правейки го, то запомня за в бъдеще по какъв начин е решил казуса. Говоренето му оказва помощ да придаде смисъл на живота.

Говоренето самичък на себе си оказва помощ да подредиш мислите си
Това, което оказва помощ най-вече, когато говорите на себе си, е способността да подредите безбройните мисли, които се блъскат безсистемно в главата ви. 
Изказването на проблемите оказва помощ да успокоите нервите си. Така може да бъдете терапевт сами себе си: Външният ви глас оказва помощ на мозъка да премине през проблемите. Според психолога Линда Сападин, говорейки на себе си на всеослушание човек си оказва помощ да взема значими и сложни решения. „ Помага ви да изясните мислите си и да се фокусирате върху значимите неща и също по този начин да разрешите тези проблеми, за които сте се колебали преди този момент. "
Всеки знае, че най-хубавият метод за разрешаване на проблем, е разискването му. Тъй като е ваш проблем, за какво не го решите самичък?

Говоренето самичък на себе си оказва помощ да постигнете доста от задачите си
Правейки лист с цели и определянето на тяхното реализиране, може да бъде мъчно за осъществяване. Това може да бъде даже отвратително. Преговарянето със себе си за тези цели е доста по-лесен метод за постигането им. Ако преведете себе си през процеса, всяка стъпка ще ви се коства все по-лесна и налична. Изведнъж нещата ще наподобяват изпълними и ще бъдете по-малко загрижени за казуса.
Както Линда Сападин твърди: „ Казвайки задачите си на глас, фокусирате вниманието си, подсилвате посланието, контролирате страстите си и отвличате мисълта си от незначителните неща. "

Като си говорите самичък значи, че сте самоуверени. Подобно на Алберт Айнщайн, който „ е бил извънредно надарен и е придобил доста рано в живота си опцията да употребява гениите си ", хората, които си приказват сами, са извънредно опитни и разчитат на себе си за всичко.
Хората, които приказват сами на себе си са ефикасни. Те отделят внимание да чуят вътрешния си глас, на глас и с горделивост!

Източник ~ elitedaily.com
Илюстрация ~ digitalhypergfx.deviantart.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР