Говорейки в края на седмичната си обедна благословия, Франциск каза,

...
Говорейки в края на седмичната си обедна благословия, Франциск каза,
Коментари Харесай

Папата припомня любовта и мъдростта на Бенедикт XVI на годишнината от смъртта, докато секретарят размишлява върху наследството

Говорейки в края на седмичната си обедна благословия, Франциск сподели, че вярващите изпитват „ толкоз доста обич, толкоз доста признателност, толкоз доста удивление ” за Бенедикт. Той похвали „ любовта и мъдростта “, с които Бенедикт ръководеше църквата, и изиска овации от поклонниците и туристите, събрани на площад „ Свети Петър “.

По-рано денем, дългогодишният секретар на Бенедикт, архиеп. Георг Гаенсуайн отслужи специфична литургия в базиликата и по-късно взе участие в юбилейно събитие, с цел да разсъждава върху наследството на Бенедикт.

Говорейки в коридорите, Гаенсуайн призна някои от полемиките, които заобикаляха десетилетното отдръпване на Бенедикт дружно с Франциск във Ватикана, само че сподели, че те ще бъдат забравени в интерес на същността на неговото служение и последните му думи: „ Господи, обичам те. “

Историята, сподели Генсуайн, ще оцени Бенедикт като „ популярен теолог, доста елементарен човек и човек с дълбока религия. ”

Франсис постоянно хвалеше решението на Бенедикт да се пе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР