Готвеният съюз между Продължаваме промяната“ и Демократична България“ може да

...
Готвеният съюз между Продължаваме промяната“ и Демократична България“ може да
Коментари Харесай

ЗАПОЧНА СЕ: ПП ДБ вече се хапят предизборно

Готвеният съюз сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ може да наподобява като флирт преди благополучен брак за пред света, само че роди вътрешни брожения и в двете обединения. От една страна деятели са обезпокоени, че ще изгубят топлите места в изборите през пролетта. От друга – разнообразни групи в обединенията считат, че това може да докара до отлив на гласоподаватели.

Отсега хора на Демократична България и Политическа партия по райони се цакат кой да заема по-горно място в листите, научи.Галерия “. Телефоните на Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов прегряват от позвънявания с увещания, молби и обети, настояват очевидци.

Освен това крилото на Асен Василев в „ Продължаваме промяната “ не е толкоз възхитено от концепцията за обединяване с десните. Около някогашния финансов министър гравитират хора с искрено леви хрумвания. Те са безапелационни, че бракът им с Демократична България ще отблъсне евентуални леви гласоподаватели, които всеобщо загърбиха Българска социалистическа партия поради „ Промяната “.

И без това Политическа партия загуби мнозина от тях поради позицията против съветската експанзия в Украйна.

Доста хора в „ Демократична България “ също гледат със подозрение на възможни резултати. Засега обаче няма обществени разпри по тематиката, защото се чака мнението на водачите на обединението.

Реклама

Според наблюдаващи двете обединения имат много разнообразни гласоподаватели, само че е на-пълно допустимо при вероятно коалира не да се покрие задоволително необятен набор и да се отговори на настройките на серизнана част от обществото. Може би по тази причина Политическа партия и Демократична България разчитат, че дружно може да станат първа политическа мощ.

Ако това се случи, то ще провокира познатия резултат на гласоподаване за спечелилите, т.е. ще увлече много хора от периферията. Асен Василев обаче бил безапелационен, че победа може и би трябвало да бъде търсена чак след локалните избори.

Мнозина в партията са съгласни с него, че ГЕРБ ще бъдат преборени едвам когато бъдат изметени от огромните градове, където Борисов храни десетки хиляди служители и калинки. Затова смисъл от обединения ще има едвам на кметския избор през есента.

Все отново се чака Василев да клекне за общи листи още през пролетта, уважавайки мнението на другото крило към Кирил Петков. Освен някогашния министър председател за взаимно присъединяване с Демократична България още на изключителните избори са знакови лица като Никола Минчев и Даниел Лорер.

Вероятността двете обединения да се съюзят през днешния ден е по-голяма, считат източници на „ Галерия “. Това е разследване от очернящата акция за дарения, която на процедура работи за Политическа партия и Демократична България. „ Защото хората не са глупави и финансиране посредством дарения е задоволително, за разлика от финансиране посредством обири на държавни пари “, настояват опитни политици.

На този декор водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е почнал загадка атака към Демократична България за да скапе дружбата им с Политическа партия. Борисов пък от своя страна имал подготвеност да работи с всеки, който не желае да маха Гешев и да рови в трите управнически мандата на ГЕРБ.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР