Готвенето е изкуство, а готвачите – истински артисти. Хората, които

...
Готвенето е изкуство, а готвачите – истински артисти. Хората, които
Коментари Харесай

Как да глазираме зеленчуци?

Готвенето е изкуство, а готвачите – същински актьори. Хората, които подготвят храната с обич и ентусиазъм, държат както на съвършения усет, по този начин и на идеалната визия в чинията. Има нещо магично в това да гледаш по какъв начин готвач, който обича работата си, дава всичко от себе си, с цел да подготви вкусна и красива храна за гостите или клиентите си.

Ако се замислим какви неща обобщава целият развой на готвене, може да го назовем даже просвета. Различни техники, начини, основаване на нови вкусови комбинации, безкрайни благоприятни условия за изпробване и така нататък

Ако и вие обичате да се вихрите в кухнята, несъмнено сте опитвали някои техники и по-специално така наречен желиране на зеленчуци. В случай, че го чувате за първи път, в този момент ще ви разясним какво тъкмо се крие зад този тип готвене.

Глазирането е готварска техника, след която зеленчуците наподобяват гладки, лъскави, все едно лакирани и несъмнено, са доста вкусни. На нея се подлагат всички кореноплодни зеленчуци (моркови, ряпа, картофи и така нататък, всички твърди зеленчуци).

И по този начин, ето по какъв начин се случва цялата магия с глазирането. Най-напред, би трябвало да нарежете зеленчуците на линии или по-големи части. След това ги сложете в дълбока тенджера, която ще напълните вода. Нека тя ги покрие и бъде сантиметър над тях. Добавете захар или мед, 1 с.л. оцет, 1 с.л. сол и към 50 г масло.

 Как да глазираме зеленчуци?

Задушете зеленчуците дружно с тези съставки с похлупак, който разрешава на парата да излиза. Важното е да не се варят. Когато са съвсем подготвени, разбъркайте и след няколко минути свалете от котлона. Ще разберете, че са подготвени, когато водата се изпари, а те се покрият с глазура и станат блестящи.

Има още един метод, по който може да глазирате зеленчуци. Подгответе ги в леко сварен тип, изцедете и ги оваляйте в авансово приготвена примес от 2 с.л. ярък мед и настърганата кора от един лимон. Подредете ги в тава и сложете във фурната за малко, до момента в който се надуят и покафенеят.

Супер апетитен метод да приготвите вечеря за себе си и своите близки, или да впечатлите посетители. Може да сервирате по най-различни способи, вдъхновението ще пристигна единствено!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР