Готвачът за официални събития на израелския президент Шимон Перес шеф

...
Готвачът за официални събития на израелския президент Шимон Перес шеф
Коментари Харесай

Именит шеф-готвач от Израел показа майсторство в дневен център ``Св. Марина`` София |

Готвачът за публични събития на израелския президент Шимон Перес началник Коби Мизрахи готви с потребителите на обществения център за хора с умствени усложнения " Света Марина ", София. Събитието беше осъществено с дейното присъединяване на Посолството на Държавата Израел у нас, брачната половинка на посланика госпожа Велед Елрон и заместник-ръководителя на израелската дипломатическа задача госпожа Наама Леви.



Срещата с потребителите от вкъщи бе част от поредност участия и майсторски класове на именития кулинар.

Гост-готвачът от Израел началник Коби Мизрахи мощно има вяра в равенството сред хората и в потребността всеки да способства за обществото. През 2010 година самият той основава доброволческата асоциация " Готвачи за деца в риск ", която развива дейна активност и до през днешния ден.



Въпреки натоварената стратегия началник Мизрахи самичък инициира включването на специфична кулинарна работилница за лицата с умствени усложнения в ДЦПЛУ,,Света Марина " - София, който Посолството на Израел подкрепя и поддържа към този момент дълги години.

Със взаимните старания на консуматори, представители на посолството и началник Мизрахи бяха приготвени обичайни израелски ястия.

" За мен това събитие бе най-важното ", разгорещено показа фамозният кулинар.



Преди година, по случай националния празник на Израел Н. Пр. дипломат Йорам Елрон и брачната половинка му госпожа Велед Елрон връчиха като подаяние от задачата съоръжение за часовете по кулинарна терапия.

" Дареното съоръжение за кулинарна терапия ще способства за рехабилитацията на потребителите в " Света Марина ". Те ще имат опция да развиват умения в готварството и по този начин да усъвършенстват менталното си здраве. С идването си в България ние продължихме дългогодишното партньорство сред посолството и това обществено заведение ", акцентира тогава госпожа Елрон.



Дневния център за лица с ментални увреждания " Света Марина " е основан през 2014 и се посещава от към 70 души. За тях се грижи екип от експерти рехабилитатори, психолози, медици и обучители. Сътрудничеството с дипломатическата задача на Израел у нас е с дългогодишни обичаи. Началото му е сложено през 2015 година

С помощта на посолството в двора на центъра е построена спортна площадка, оборудвана е кухня за кулинарна терапия. Всяко година по случай Деня на Земята дипломати и консуматори освежават градината пред постройката. Провеждат се и взаимни занимания по арт терапия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР