Готовността на Нидерландия да премахне окончателно всички пречки пред пълноправното

...
Готовността на Нидерландия да премахне окончателно всички пречки пред пълноправното
Коментари Харесай

Денков отвърна на Радев: Ако беше толкова лесно приемането ни в Шенген, служебният кабинет да го беше направил

Готовността на Нидерландия да отстрани дефинитивно всички спънки пред пълноправното влизане на България в Шенген ни разрешава да преговаряме от по-добри позиции с Австрия. Такова мнение изрази министър председателят Николай Денков пред публицисти след срещата си с специалисти за демографската политика на страната.

Той увери, че договарянията с Виена ще продължат, с цел да бъдат свалени терзанията ѝ по отношение на миграцията. Министър-председателят акцентира, че договарянията „ изискват тактичност, успокоение и причини от другата страна “.

Ако беше толкоз елементарно да стане (приемането ни в Шенген, бел.ред.), предходната година служебният кабинет да го беше направил. Всякакви мнения от вида какво е можело нямат никакво значение сега, съобщи Денков и посочи, че би трябвало успокоение, с цел да се приключат договарянията по верния метод.

По тематиката с измененията в конституцията министър председателят още веднъж съобщи, че президентът, що се касае до служебните кабинети, е заинтригувана страна и е обикновено да не бъде справедлив по тематиката.

Ясно е за какво се вършат тези промени, защото служебното държавно управление при обстановката, която имахме през последните две години, се оказа, че ръководи дълги интервали без парламентарен надзор, в това число поемайки дълготрайни задължения, задания, контракти, което не е задачата на едно служебно държавно управление. В доста други страни няма служебно държавно управление. Но тези промени са съгласувани както с Венецианската, по този начин и с Европейската комисия. Ако президентът счита, че Европейска комисия „ изнасилва “ конституцията, дано да го каже ясно, разяснява акад. Денков.

На въпрос дали Движение за права и свободи взе участие в ръководството на страната Денков сподели, че всеки, който взе участие в гласувания в Народното събрание, взе участие във вземането на решения, защото доста от значимите процеси бяха осъществени през тези съвсем седем месеца в Народното събрание с гласувания, в които са взели участие и Движение за права и свободи, и другите партии.

„ Имаме съглашение сред „ Продължаваме промяната-Демократична България “ и ГЕРБ-СДС, а при вземането на решения, които изискват квалифицирано болшинство, е напълно обикновено да взе участие и Движение за права и свободи “, сподели още министър председателят Денков.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР