Готови сме за разговори с всеки. А дали ще се

...
Готови сме за разговори с всеки. А дали ще се
Коментари Харесай

Стефан Янев: Готови сме на разговори и приемаме поканата на Борисов

„ Готови сме за диалози с всеки. А дали ще се стигне до коалиция е въпрос на по-следващ стадий. Така разбираме политиката – че се влиза в Народното събрание, с цел да се приказва и да се търсят решения “, съобщи пред „ Труд “ водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев.

Запитан дали вижда държавно управление на супермалцинството, той е на мнение, че това е вид, само че доста краен.

„ Като се седне да се беседва, може да се окаже, че варианти съвсем няма. Въпрос е на диалози, а ние в действителност не сме очевидци на диалози, а на поръчки на разнообразни политически сили след изборите, които наподобяват на поръчките от преди изборите. А съгласно мен след изборите би трябвало да се смени тона   и да се приказва по различен метод – най-малкото да се смени тона, да стане той градивен, а не да се търсят червени линии, които са начертани преди този момент “, съобщи още Янев.

Той е безапелационен, че ще одобри покана на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, тъй като влиза в политиката да предложи съответните решения.

„ Не може всеки поединично да подсигурява реализирането на тези решения, по тази причина търсим разновидности за по-широка поддръжка и схващане. И апелът „ да седнем на масата на договарянията “ аз съм го заявил като поръчка доста пъти по време на акцията. Моето мнение е, че когато партиите влязат в Народното събрание, би трябвало да търсят способи за взаимоотношение. А това става посредством договаряния, в които се излагат съответните гледни точки, цели, визия и метод за решаването на другите проблеми, и се намира най-малкото общо кратно. Тези цели се одобряват от една, две, пет или  всички партии и по този метод се образува в случай че не болшинство, то най-малко съидейници за посоката, в която би трябвало да се развива страната “, споделя още той. 

Янев разкрива също, че връзките му с Румен Радев са естествени, като от дълго време се познават и са били бойни друари в армията.  

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР