„Готови сме за компромис за пореден път. Готови сме да

...
„Готови сме за компромис за пореден път. Готови сме да
Коментари Харесай

Коларов: 14 февруари не е добър вариант за отваряне на заведенията

„ Готови сме за компромис за следващ път. Готови сме да подкрепим част от желанията на държавното управление и здравните управляващи. Но не виждаме подготвеност за компромис от тяхна страна”.

Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България в отговор на въпрос дали заведенията ще възобновят работа в миг, в който към момента има възбрана за отварянето им.

По думите му, браншът желае да отвори порти на 1 февруари, както беше дадено от управляващите. „ Не можем да си разбираем заради каква причина единствено ние продължаваме да стоим затворени, а заведенията за хранене в хотелите работят”, уточни той.

Според Коларов, датата 14 февруари не е добър вид, защото тогава става доста труда обработката на информация, обвързвана с помощи за личния състав и обезщетенията за компаниите.

„ Предложихме компромис - да се отворят дневните заведения от 1 февруари, като се съблюдава разстояние, потенциала се понижи и заведенията работят до 23:30 часа. На 1 март предложихме да отворят нощните заведения и да отпаднат рестриктивните мерки за дневните. Здравният министър обаче не е съгласен”, уточни той.

По думите му, браншът обмисля всевъзможни разновидности, в това число да се прибегне до по този начин нареченият „ италиански модел”, при който заведенията отвориха макар възбраните.

„ Оставаме в протестна подготвеност и в очакване да забележим какво ще решат управляващите утре”, уточни Коларов и добави: „ Искаме единствено едно нещо - нашите сътрудници да работят. Това е опция, от която сме лишени от доста време и то единствено нашият бранш”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР