Готови сме да работим конструктивно и солидарно, но няма да

...
Готови сме да работим конструктивно и солидарно, но няма да
Коментари Харесай

Паргов: В СОС са ни нужни разум и далновидност

Готови сме да работим градивно и солидарно, само че няма да допуснем хабене на средства, съобщи водачът на БСП-София и ръководител на групата на социалистите в СОС
На всички в Столичния общински съвет са ни нужни доста разсъдък и предвидливост, с цел да не влезем точно на Велики четвъртък в ролята на Пилат Понтийски за хората. Това съобщи водачът на БСП-София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов във встъпителното си изявление по време на изключителната сесия през днешния ден.

" На Велики четвъртък и на тази първа по рода си онлайн сесия всички ние сме призвани да вземем виновни решения в името на живота на хората, сподели Калоян Паргов. - Тези решения са свързани освен със здравето им и битката с вируса, само че и с оцеляването на нашите сънародници в тежката социално-икономическа рецесия, която следва. Затова през днешния ден, на Велики четвъртък, всички ние в Столичния общински съвет би трябвало да проявим мъдрост, разсъдък и предвидливост, да загърбим политическото си его и популизма и да не допуснем навръх този ден да влезем в ролята на Пилат Понтийски за хората. Защото най-важното нещо, което би трябвало да ни води през днешния ден е точно мисълта за хората ".

Калоян Паргов означи, че през последния месец общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия за България в СОС са се присъединили интензивно в търсенето на подобаващите ограничения за справяне с тежката обстановка, провокирана от непознатия вирус COVID19. " Бяхме солидарни, постъпихме отговорно по този начин, както би трябвало да го направи всеки виновен политик или политическа мощ, съобщи той. - Включихме се в работата и това беше единствено началото. Предстои ни да вземем още редица ограничения. Част от тях ще станат факт на тази сесия, а след тях ще работим и ще обсъждаме още пакети с ограничения в помощ на жителите в София. Това е нашата отговорност. За първи път от доста време и ръководещите от ГЕРБ позволиха опозицията да се включи в работата, даже множеството от нашите оферти бяха признати и попаднаха в отчета с спешни ограничения. Ние сме подготвени да продължим тази работна процедура с оглед отбрана на ползите на софиянци и решение на проблемите на града ни ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София добави, че е извънредно значимо при преосмислянето на целите в бюджета за 2020 година да бъде обърнато доста съществено внимание на опазването на здравето и превоза - две от най-засегнатите сфери в рецесията. " Благодарим на всички тези, които са на първа линия сега и са на своя пост - с изключение на здравните служащи, това са също и водачите в градския превоз, чиновниците в инспектората, в общинска полиция, доброволците..., сподели още Калоян Паргов. - Радвам се, че кметът Фандъкова се вслуша в нашето предложение от през вчерашния ден да бъдат тествани всички водачи в градския превоз и това ще се случи ".

Калоян Паргов засегна и капиталовата стратегия на Столична община. " Оттук-нататък тя ще бъде във фокуса на нашите полемики, само че едно е най-важно от всичко - да работим с ясната цел, че посредством нея би трябвало да сътворяваме работни места за хората. Защото както страната, по този начин и Столична община - като най-голямата в страната - е длъжна да понесе по-голямата част от обществената цена, която всички ще платим в резултат на тежката рецесия. Трябва също по този начин да е ясно още нещо - общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия сме подготвени да работим градивно и солидарно. Но ще бъдем и главният коректив на ръководещите. Ще следим доста деликатно разходването на средствата, които ще бъдат ориентирани към заплащането на обществената цена на рецесията. Няма да допуснем да бъдат прахосвани средства. Надявам се, че в тази рецесия разсъдъкът ще надделее. В противоположен случай доста скоро гладът на хората ще измести страха им от вируса... ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР