Готов съм да тръгна на поход към Брюксел и да

...
Готов съм да тръгна на поход към Брюксел и да
Коментари Харесай

Орбан: Готов съм да окупирам Брюксел, за да защитя суверенитета на Унгария

Готов съм да потегли на поход към Брюксел и да " превземам " центъра на Европейския съюз, с цел да защитя свободата и суверенитета на Унгария преди европейските избори.


Това съобщи унгарският министър-председател Виктор Орбан, заяви Ройтерс.

Орбан, който е на власт от 14 години, се надява, че неговата партия " Фидес " ще се възползва от възходящата поддръжка на крайната десница в цяла Европа, защото се приготвя да поеме ротационното председателство на Европейски Съюз през втората половина на годината.

" Ние сме Давид, който заобикаля Голиат... Изглежда, че Брюксел не желае да разбере това, тъй че в случай че желаеме да запазим свободата и суверенитета на Унгария, нямаме различен избор, с изключение на да окупираме Брюксел ", сподели той в тирада в Националния музей в Будапеща във връзка годишнината от началото на революцията и войната за самостоятелност през 1848-1849 година


Орбан добави, че " Брюксел не е първата империя, която хвърля око на Унгария ".


" Европа желае да наложи нещо разрушително и непознато на унгарския дух. Искат принудително да ни потопят във война, да ни наложат мигранти и да превъзпитат децата ни. Вместо мир получихме война, вместо сигурност - господство на закона, а вместо разцвет - финансово изнудване. Бяхме излъгани, време е да се разпалваме ", добави Орбан.

Според него Брюксел се е обърнал против европейците и против Унгария. Орбан уточни, че няма да търпи Европейски Съюз " да унищожава фермерите, междинната класа, европейските компании, да лишава правата на нациите, да трансформира децата ни в дългови плебеи и да вкарва цяла Европа във война ".

Унгарският министър-председател съобщи, че поддръжката в Съединени американски щати за Доналд Тръмп демонстрира политически промени в интерес на консервативните сили в Съединени американски щати и в Европа, за които тази година ще бъде повратна.

" В началото на годината към момента бяхме сами, в края на годината ще бъдем болшинство ", акцентира той.

Днес се отбелязва националният празник на Унгария, когато стартира несполучливата ѝ гражданска война против Хабсбургската монархия, която Орбан съпостави с Европейски Съюз. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР