Готов съм да преразгледам, ако трябва и след срещата с

...
Готов съм да преразгледам, ако трябва и след срещата с
Коментари Харесай

Борисов е готов да преразгледа лекарствения мораториум

" Готов съм да преразгледам, в случай че би трябвало и след срещата с Радев, мораториума за медикаментите. Една трета от страните в Европейски Съюз в случай че имат обещано лекарство, би трябвало да го купим и ние. Ще го вкараме отново в Народното събрание и ще го решим ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Брюксел във връзка вчерашното гласоподаване в Народното събрание на болшинството, което отхвърли ветото на президента над мораториума за нови лечения в бюджета на здравната каса за 2018 година

Същата концепция - да има промени в закона, в случай че съответните медикаменти, които попадат под действието на мораториума, се ползват в най-малко една трета от страните в Европейски Съюз - разгласи през вчерашния ден и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

" Щом в Германия, в Румъния, в развитите страни е по този начин, в една трета от 28-те страни, в случай че го има обещано лекарство, ще го платим незабавно. Не смятам, че другите страни са лобисти или такива гадове, каквито желаят да ни изкарат нас ", разяснява министър-председателят.

Той разясни, че от държавното управление са приложили румънския модел във връзка с медикаментите, който се показва в 6-годишен мораториум. " Винаги съм бил човек, който е диалогичен, тъй като толкоз значими неща се случват в Европа, толкоз добре стои страната. Не виждам никакво съображение това да се приказва в България ", сподели министър председателят.

" От една страна румънският модел е добър, от друга неприятен ", добави той, имайки поради желаните промени в правосъдната власт по модел на северната ни съседка.

За да звучи по-близо до народа, Борисов в типичния си жанр даде образец със личния си опит: " Майка ми, господ да я елементарни, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме каквото имахме, с цел да й купуваме по 8 хиляди $ молекула за битка с рака ", описа той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР