Гостуването на Левски в Северна Македония за двубоя с местния

...
Гостуването на Левски в Северна Македония за двубоя с местния
Коментари Харесай

Бой, кръв, счупени стъкла: Как оцеляха в Скопие българските фенове.

Гостуването на " Левски " в Северна Македония за дуела с локалния " Шкупи " бе белязано от инциденти. Привърженик на " сините " беше намушкан по време на офанзива към два автомобила. Едно от момчетата от потърпевшите коли споделя в детайли пред „ Дарик “ какво се е случило. Информацията за положението на наръгания последовател - Драгомир Андонов, е спорна, разкрива Георги Стоянов. 

" След като се качихме на автомагистрала бяхме съпроводени от служители на реда. Ние бяхме последните две коли, зад нас имаше жандармея, която продължи по автомагистралата, вместо да ни съпроводи по Околовръстното, където ни бяха начертали пътя. Ние продължихме там, само че останахме 10-15 коли. Бяхме тръгнали към националния стадион " Тоше Проески " движим се по основния път и безусловно по основния път - по средата на пътя, бяхме нападнати, в началото от 2-3 души, които налетяха задната кола, защото ние с моите трима другари бяхме в предната. Впоследствие слязохме от първата кола, учудихме се какво се случва, видяхме че от двама-трима стават двайсетина души ", споделя Стоянов. 
-->
" Бях седнал зад водача, излизам от колата, поглеждам обратно и изскачат 20 души. Нашият водач ни сподели " Качвайте се в колата, с цел да избегнем удари и неприятни моменти. " Ние се качихме и тогава започнаха да ни удрят колата. На моето стъкло в профил има отпечатък на ръка.

Предното ни стъкло беше счупено, само че не съумях да видя с какво. Дадохме газ и успяхме да се включим в различен път. В същия миг видяхме, че и задната кола е траяла напред.

При тях вредите бяха предно и задно счупено стъкло и едното момче, което стоеше откъм гърба беше цялото в кръв. Ние разбрахме, че той е наръган, откакто дойдохме на мястото, на което беше срещата сред почитателите. Успяхме да стигнем до там, само че единствено първата кола. Видяхме патрулка и ги помолихме да ги съпроводят и да ни разрешат да изчааме втората кола, която не се появи ", добави още фенът на " Левски ", бил на мястото на случая. 

" Едвам се свързахме с нашите другари. Наръганият българин беше закаран в болница " Свети Наум " по разпореждане на служители на реда. Нашият водач беше ударен в очната област и беше откаран до болница, където му направиха обзор и го върнаха при нас.

Ние 1 час седяхме до колата с служители на реда, които нищо не ни обясниха. Едва оцеляхме по-късно проведено нахлуване! "

" В момента сме против стадиона. Местните служители на реда не ми дадоха опция да фотографирам нашия автомобил, който е до нас. В момента желаят да ни откарат в районното да дадем показания. Информацията е следната - служителите на реда споделят, че са отишли до болничното заведение и са видели, че момчето не е с заплаха за живота, до момента в който ние разбираме че посланикът на България в Северна Македония е стоял 20 минути горе в болничното заведение и няма никакви сведения. Не знаем дали не е с заплаха за живота. Информацията е спорна ", разкри Стоянов. 

Консулът на България в Скопие към този момент е посетил потърпевшия български жител в болничното заведение, в което е настанен за лекуване. Според наличната информация, положението му все още се обяснява, само че няма риск за живота му.

От Министерство на външните работи показват, че наблюдават обстановката от близко. Посланикът ни в Северна Македония към този момент е провел диалог с способените управляващи и е настоял за незабавно изясняване на случая и обезпечаване на сигурността на българските футболни последователи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР