Горският пожар в района на Остин е овладян на 85%, след като унищожи жилищна сграда и нанесе щети на други

...
Пожарните екипи са овладяли приблизително 85% от пожара в храсти
Коментари Харесай

Пожарните екипи са овладяли приблизително 85% от пожара в храсти в предградие на Остин, Тексас, който гори в продължение на два дни и унищожи една жилищна сграда, повреди други и наложи заповеди за евакуация, казаха официални лица в четвъртък.

Пожарът започна във вторник в Cedar Park, град с около 77 000 души, приблизително на 20 мили северно от Остин.

Пожарът, наречен Пармър Лейн за близка улица, е намалял до 37 акра в четвъртък от първоначалните 120 акра, каза Тексаската горска служба A&M.

Във вторник в Сидър Парк, Тексас активно горя голям пожар от храсти Голям пожар в храсти гори активно в Cedar Park, Тексас, във вторник С любезното съдействие на Srinivas Ponnala/Twitter

„Пожарните екипи продължават да правят значителни крачки към ограничаването“, казаха служители на Cedar Park в съобщение за пресата в четвъртък. „Продължава да няма движение напред в района на горския пожар и усилията за гасене на пожара ще продължат през следващите няколко дни, за да се върнат безопасните условия.“

Градът също публикува актуализирана оценка на щетите на жилищния комплекс Bexley at Silverado от пожара. Една сграда с 24 блока е напълно унищожена, докато други две са с частични щети от пожар в общо 14 блока.

Приблизително 300 жилищни единици, 95 градски къщи и близки фирми бяха евакуирани, съобщиха градските власти във вторник.

Сигналът за пожара е подаден след 18 часа. Във вторник, когато екипите откриха горящи жилищни сгради, се казва в съобщението на града.

Повече от 20 държавни и местни агенции са реагирали на пожара, се добавя в съобщението за новините.

Червеният кръст продължава да оказва подкрепа на жителите, които са били разселени от пожара.

Джо Сътън и Аманда Джаксън от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР