Горските пожари, опустошаващи Австралия, са ясен знак за това какво

...
Горските пожари, опустошаващи Австралия, са ясен знак за това какво
Коментари Харесай

Горските пожари в Австралия са предвестник за бъдещето на планетата

Горските пожари, опустошаващи Австралия, са явен знак за това какво следва на планетата , в случай че температурите бъдат оставени да се покачат до рискови нива. Това предизвестяват учени, представени от " Гардиън ".

" Това може да очаквате да се случи... при приблизително 3 градуса покачване на температурите (над равнищата преди индустриалната епоха) ", акцентира Ричард Бетс, професор по география в Ексетърския университет, и добавя: " Виждаме знак за това какви биха били естествените условия при свят с 3 градуса нарастване на температурите. Това ни споделя по какъв начин може да наподобява бъдещият свят . Това в действителност обяснява какво значат климатичните промени . "

" Мегапожарът " в Австралия е под надзор след 10 седмици битка

Пожарът в планината Госпърс беше провокиран от мълния на 26 октомври

Средното покачване на температурата в Австралия е било с към 1,4 градуса над равнищата преди индустриалната ера преди пожарите през това лято, което демонстрира по-бърз ритъм на стопляне от междинното за целия свят от 1,1 градуса.

Учените предизвестяват, че при покачване над 2 градуса, въздействията от срутва на климата евентуално ще се трансфорат в пагубни и необратими , макар че актуалните световни задължения за понижаване на излъчванията на парникови газове според Парижкото съглашение се счита, че водят света към стопляне от 3 градуса .

" Това са въздействията, които виждаме при 1 градус (затопляне), тъй че тези въздействия ще станат по-тежки, до момента в който не създадем това, което е належащо за стабилизиране на международния климат ", предизвести проф. Корин льо Кере, експерт в науката и политиката за климатичните промени в Университета на Източна Англия, като добави: " Това не е ново обикновено - това е преход към повече въздействия . "
 Мирис на пушек се усеща във въздуха в Австралия
Мирис на пушек се усеща във въздуха в Австралия

Коалите са най-застрашеният тип

Глобалното стопляне докара до увеличение на честотата и суровостта на пожарното време - изискванията, при които е евентуално да избухнат пожари - по целия свят, демонстрира обзор на 57 скорошни научни проучвания.

Но ръководството на земите в опит да се минимизират пожарите е помогнало за понижаване на броя на пожарите, който би се очаквал в Австралия, показва Матю Джоунс, теоретичен помощник в Университета на Източна Англия. " Климатичните промени усилват честотата и суровостта на пожарното време по целия свят, само че хората са модерирали по какъв начин този риск се трансформира в пожар. Управлението на земите понижи честотата на пожарите в международен мащаб. "
 Промени в публичния климат
Промени в публичния климат

Климатичната рецесия е общ международен проблем и частичните (евро)решения не могат да разрешат рецесията

По думите му напъните за възобновяване на горите след отшумяването на пожарите също биха помогнали, като се извлече въглеродният диоксид от атмосферата, който се отделил вследствие на пожарите, въпреки че това ще отнеме десетилетия, нужни за растежа на новите дървета.

През последните години площта на изгорените земи по света е намаляла , е открило изследването, което значително се дължи на прочистването на саваните за земеделие и хората, които потушават пожари. Повече пожари избухват в затворени от короните на дърветата гори, което буди особена паника, защото те евентуално са резултат от деградация на горите и срив на климата.
 Най-дългите договаряния за климата приключват без договорка за въглеродните излъчвания
Най-дългите договаряния за климата приключват без договорка за въглеродните излъчвания

Страните отново отсрочват битката с климатичната рецесия

В Австралия, макар че неотдавнашните дъждове дадоха лимитирана вяра в някои региони, евентуално няма да има доста по-голямо облекчение през идващите два месеца, показва Бетс. Въпреки че метеорологичният феномен дипол в Индийския океан, който докара до по-горещи и сухи условия в Австралия, към този момент мина своя пик, метеорологичните системи в източната част на Тихия океан, които доведоха до по-горещо време в Австралия, евентуално ще продължат да работят и могат да доведат до продължение на горещото и изсъхнало време през януари и февруари.

Според Бетс рисковите горски пожари в Австралия са посочили какво биха означавали климатичните промени в реалност , което доста хора мъчно си показват. Влиянието на провокираните от хората климатични промени е явно при пожарите в Австралия , добави той, макар че още проучвания евентуално ще потвърдят това през идващите месеци.
 Грета Тунберг упрекна политиците и бизнеса, че
Грета Тунберг упрекна политиците и бизнеса, че " тупат топката " с климатичната рецесия

Страните договарят малки врати и заобикалят повишение на упоритостите си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР