Горски пожар с площ над 3000 акра бушува в северния

...
Горски пожар с площ над 3000 акра бушува в северния
Коментари Харесай

Кратки новини

Горски пожар с повърхност над 3000 акра бушува в северния американски щат Аляска. Над 50 постройки са изгорели, а управляващите издадоха заповед за евакуация на популацията. В същото време продължава и огромният пожар на испанския остров Гран Канария, където към този момент изгоряха над 10 000 хектара

Европейски Съюз отряза Борис Джонсън

Европейски Съюз отхвърли настояването на английския министър председател Борис Джонсън, което той насочи в публично писмо, а точно – защитният механизъм за ирландската граница да бъде отстранен, с цел да се подписа договорка за Брекзит. „ В писмото не се показва законово работещо решение да се избегне връщането на твърдата граница на остров Ирландия “, съобщи говорителката на Европейска комисия Наташа Берто.

Джихадисти бягат от Хан Шейхун в Сирия

Сирийските опозиционни сили са се изтеглили от стратегическия град Хан Шейхун, който се намира надълбоко в последната следена от бунтовниците провинция Идлиб, оповестяват международните медии. Правителствените сили, подкрепяни от Русия, стесниха обръча към града през последните седмици, пет години откакто бунтовниците го овладяха. Бунтовниците са декларирали пред Би Би Си, че са се изтеглили от града по-рано през вчерашния ден.

Украйна ще внася газ от Румъния

Украинската компания " Укртрансгаз " е на път да стартира импорт на газ през Румъния. Това заяви РИА " Новости ". Отбелязва се, че от 2020 година по този маршрут в Украйна ще се внасят 1,5 милиарда кубически метра газ годишно. Уточнява се, че са извършени договаряния сред фирмите " Укртрансгаз ", " Молдовагаз " и операторите на газопреносни системи на други страни. Бяха контрактувани проектите за доставка на газ по новия маршрут.

Песимизъм за срещата на Г-7

Срещата на водачите на страните от Г-7, която ще се организира на 24-26 август в Биариц, може да завърши без сключване на взаимно официално съобщение. Това заяви във вторник японската социална телевизия (NHK). Поради разногласията в търговията и световното стопляне тази година страните от Г-7 могат да откажат да подпишат взаимно изказване. Това ще бъде първият сходен случай след основаването на този формат през 1975 година, отбелязва японската телевизия.


Привърженици на " Лига " на вицепремиера Матео Салвини се събраха пред италианския парламент преди дълго чаканата тирада на премиера Конте, с която се очакваше той да подаде оставката си и да даде формален старт на държавната рецесия в Италия
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР