Горски пожар, бушуващ на испанския ваканционен остров Тенерифе на фона

...
Горски пожар, бушуващ на испанския ваканционен остров Тенерифе на фона
Коментари Харесай

Горски пожар бушува на остров Тенерифе, евакуираха 3000 души

Г орски пожар, вилнеещ на испанския ваканционен остров Тенерифе на фона на извънредно високите температури, наложи евакуацията в сряда на към 3000 души от домовете им , споделиха локални управляващи, на които се базира Агенция Франс Прес.

Пожарникари, подкрепени от шест хеликоптера за мятане на вода, се бореха с пожара, който избухна в сряда следобяд в регион със стръмни проломи в североизточната част на острова, който беше мощно унищожен от голям горски пожар през август, заяви районното държавно управление на Тенерифе. Около 2400 души бяха евакуирани от град Санта Урсула и още 600 от Ла Оротава като защитна мярка, написа във Facebook Лопе Афонсо, вицепремиер на районното държавно управление на Тенерифе.

Imagen actual que hemos tomado desde Ravelo hacia la zona que actualmente está más complicada, en Santa Úrsula.
— ☁MeteoLaMatanza☁ (@meteolamatanza)
Телевизионни изображения и видеоклипове, оповестени в обществените медии, демонстрират пушек, издигащ се от рид покрай къщи в далечен квартал и хеликоптери, които хвърлят вода върху пламъците. Популярните туристически региони на Тенерифе, част от Канарския архипелаг в Атлантическия океан, до момента не са наранени и двете му летища работят обикновено. Огнището на пожара „ е нормализирано, виждаме по какъв начин се развива, с цел да определим дали след няколко часа жителите могат да се върнат по домовете си “ , сподели пред локалното радио Бланка Перес, консултант на острова, отговарящ за изключителните обстановки.

Santa Úrsula ahora!!
— El Guayota (@el_guayota)
Избухването на пожара стана, когато на Тенерифе и прилежащият остров Гран Канария температурите се повишиха над 30 градуса по Целзий - равнища, които нормално се следят в разгара на лятото. Архипелагът от седем острова се намира край северозападния бряг на Африка и югозападно от континентална Испания. В най-близката си точка островите са на 100 километра от Мароко. Понеже световните температури се покачват заради изменението на климата, ученит е предизвестяват, че горещите талази ще стават по-чести и по-интензивни. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР