Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Велико Търново

...
Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Велико Търново
Коментари Харесай

Разкриха незаконна сеч на 250 дървета в частни гори в землището на село Столът

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Велико Търново откриха противозаконна сеч в три частни горски парцела, в землището на севлиевското село Столът , оповестиха от пресцентъра на Изпълнителна организацията по горите. Проверяващите са разкрили нарушаването по време на обход на територията. 

Инспекторите откриват, че за един от парцелите, където са отсечени по-големия брой дървета, няма издадено позволение за сеч. За другите два парцела, за които е издадено разрешително за сеч, е осъществен рандеман на дървесина от немаркирани в основата им с контролна горска марка дървета.

Общият брой на нелегално добитите дървета от дървесните типове бук, габър, бял бор и акация в трите частни горски парцела е 250. 

По случая са известени проверяващите органи. От началото на годината досега на територията на Регионалната дирекция по горите са осъществени 4600 инспекции . Съставени са 183 акта за осъществени нарушавания на Закона за горите. Задържани са 200 куб. метра дървесина,  10 моторни транспортни средства, седем каруци и шест моторни триона. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР