Горната камара на парламента на Франция подкрепи стратегията на президента

...
Горната камара на парламента на Франция подкрепи стратегията на президента
Коментари Харесай

Френският сенат одобри стратегията на Макрон за Украйна

Горната камара на Народното събрание на Франция поддържа тактиката на президента Еманюел Макрон за поддръжка на Украйна, заяви Франс 24.

Сенаторите организираха спор и гласоподаване на двустранно съглашение за сигурност, подписано сред Франция и Украйна на 16 февруари, и 293 членове гласоподаваха " за " договорката, до момента в който 22 гласоподаваха срещу.

Крайнодесният сенатор Кристофър Шчурек сподели по време на дебата, че съглашението не наподобява „ жизненоважно “ за неговата партия „ Национално обединяване “.

" То даже съдържа детайли, които опонират на икономическите, земеделските и обществените ползи на Франция ", добави той.
Сенаторът от левицата Сесил Кикерман сподели, че държавното управление желае от сенаторите да одобрят „ пропагандата на подбудител на война “.

Тя също по този начин разкритикува Макрон за спорните му изявления по отношение на „ изпращането на войски “ в Украйна и уточни неналичието на изясненост.

Кикерман акцентира, че някои тактики би трябвало да бъдат изключени, изключително тези на " ескалация ".

Членовете на долната камара или Националното заседание утвърдиха тактиката на 12 март с 372 гласа " за " и 99 " срещу " след развълнуван спор.

Гласуването е алегорично и необвързващо.

Очаква се Макрон да отговори на въпроси за обстановката в Украйна в изявление довечера, съгласно телевизионния оператор BFMTV.

*Видеото е архивно!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР