Горивата у нас да останат на най-ниските цени в Европа,

...
Горивата у нас да останат на най-ниските цени в Европа,
Коментари Харесай

Бизнесът се ангажира горивата у нас да останат на най-ниските цени в Европа

Горивата у нас да останат на най-ниските цени в Европа, както е сега, и да няма несъразмерни надценки на дизела и бензина.

Такъв ангажимент са поели от Българската петролна и газова асоциация на среща с премиера Кирил Петков.

Няма обаче да се понижават акцизите с 50%, за което през днешния ден настояха автобусните превозвачи, показва БНР.

Председателят на Петролната и газова асоциация Живодар Терзиев разгласи след срещата с премиера за постигнатата сделка:

„ Нито един търговец не трябва да си и помисля в този сложен интервал на високи цени на енергоресурсите, включително и на горивата, да си разрешава несъразмерни надценки. Нещо повече, даже и надценки, които може би мъчно покриват разноските на комерсиалните обекти “.

Кирил Петков сподели, че цените на горивата - дизела и бензина - в България остават най-ниските по отношение на страните в Европейския съюз, а покачването е поради международните пазари:

„ Следим по цялата линия на добавената стойност. Ние не сме удовлетворени от тези цени на бензиностанциите, само че, за жалост, сега, макар тези високи цени, сме отново с най-евтината цена в целия Европейски съюз, а пазарът е отворен “.

Що се отнася до желанието на превозвачите, които възнамеряват митинги след празниците, министър председателят беше безапелационен, че настояването акцизите на горивата да се понижат на половина не среща схващане в Брюксел:

„ За страдание, на срещата на европейските водачи нямаше схващане, тъй като доста тях към този момент имат по-висок данък и едно в допълнение понижаване, даже и краткотрайно, тъй като аз помолих за краткотрайно понижаване, не беше признато добре, тъй като другите страни не могат да си го разрешат като бюджетно придвижване. За страдание, не е допустимо в границите на Европейския съюз в този миг “.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР