Горивата ще поскъпнат с 7-8 стотинки на литър"Не бих казал,

...
Горивата ще поскъпнат с 7-8 стотинки на литър"Не бих казал,
Коментари Харесай

Светослав Бенчев: Нефтът е борсова суровина, която не се съобразява със заплатите

Горивата ще нарастнат с 7-8 стотинки на литър

"Не бих споделил, че ще има надзор върху цените. Премиерът съобщи, че ще следи по какъв начин се развива обстановката, с цел да останат горивата у нас най-евтините в Европа каквито са към сегашния миг ", това съобщи пред Българска национална телевизия Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

"Това, с което се ангажирахме е да не се пробва бранша, не че в миналото сме го правили, да има някакъв тип свръхпечалба в този миг. Ние сме национално виновни компании ", добави той.

"Картел в бранша в никакъв случай не е имало. Картел не се потвърждава с чувства. Затова има институции и правосъдна система. Ние постоянно сме спазвали законодателството и ще продължим да го вършим ", безапелационен беше Бенчев.

По думите му цената на горивата у нас не е по-ниска, макар, че сортът "Уралс ", който употребява "Лукойл Нефтохим " е по-евтин от "Брент ", тъй като все още има спомагателни разноски в бранша.

Той съобщи, че застраховките, които заплащат танкерите са доста по-високи от преди, а в сегашната обстановка намирането на снабдители е доста мъчно.

"Петролът и нефтът са борсови първични материали, които не се преценяват със заплатите, които получават хората "

"Поскъпването на горивата ще е към 7-8 ст. на литър. Това е решение на страната, в случай че тя желае да го направи - дано го направи. Нямаме опция да влияем на цената на горивата, това е проблем в международен мащаб и го виждаме ясно ", съобщи още Бенчев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР