Горивата са борсов продукт и ние се влияем от световните

...
Горивата са борсов продукт и ние се влияем от световните
Коментари Харесай

Богдан Богданов: Не е обсъждан таван за цените горивата у нас

„ Горивата са борсов артикул и ние се влияем от международните пазари. Таван не е обсъждан за цените горивата в България. В момента имаме най-ниските цени в Европа “, съобщи икономическият министър Богдан Богданов. 
Повод за изявлението му е отпадането на дерагацията от 1 март за недопечен съветски нефт. По данни на КНСБ за последните три месеца бензинът е поевтинял с 18 стотинки на литър или с над 6%. Рафинерията „ Лукойл “ започна да си заплаща вноските, които са планувани по закон, сподели Богданов.
Той разяснява и данните от последното проучване на КНСБ, съгласно които живее добре едно тричленно семейство, са нужни близо 2600 лв.. „ Доходите на хората изпреварват растежа на цените. Виждаме, че в интервали с висока инфлация 2022-2023 година повлия директно на покупателната дарба на българите. Последните години ние сме първи по растеж на приходите “, сподели Богданов.
„ Освен финансовите ограничения, които се плануват за най-уязвимите от обществото и се подкрепят от Министерството на труда и обществената политика, пуснахме и една самодейност, която е ориентирана тъкмо към най-уязвимата група от хора. Това е „ Достъпно за вас “. Започнахме с три компании, които се включиха и 200 обекта в страната, единствено за първия месец те станаха над 450 обекта “, изясни Богданов.
„ Ние би трябвало да мислим по какъв начин можем огромна част от това, което ни е належащо да си го произвеждаме, тъй като когато едни артикули са главно импорт в България – плодове и зеленчуци, всички фактори като инфлация, транспортни разноски и оперативни разноски директно въздействат на цените у нас “, добави той.
Според него с тази самодейност е подтиквана конкуренцията.
„ Икономиката на България се развива добре, тя продължава да пораства за разлика от Германия, която е в криза. Доходите на хората порастват “, сподели Богданов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР