гориваПолитическата нестабилност пряко води до ниска степен на ваксинация, а

...
гориваПолитическата нестабилност пряко води до ниска степен на ваксинация, а
Коментари Харесай

Милен Велчев: Цените на енергоносителите ще падат

горива " Политическата неустойчивост директно води до ниска степен на имунизация, а от това следва затваряне на компании и бизнеси и икономическият напредък у нас ще се забави. Това се отразява отрицателно и на вложенията ", сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS министърът на финансите в интервала 2001-2005 година Милен Велчев.

" Не е невероятно да се усили минималната работна заплата, само че това ще се отрази зле на бюджетния недостиг ", съобщи още той.

Той счита, че високите цени на горивата са краткотрайни и скоро те ще паднат и предложи да не се бърза с обезщетенията, тъй като те няма да могат да бъдат върнат назад.

Според него пазарът самичък ще откри своя баланс и цените ще се уравновесят. Относно изтегляне на дълг от страната, финансисът има вяра, че това би било добре и ще внесе сигурност.

" Правителството няма съвсем никакви принадлежности да понижи инфлацията, само че може да я усили с безотговорно харчене ", съобщи Велчев.

" При избрани условия е допустимо България да одобри еврото до 2024 година. За това би трябвало политическа воля и зависи какво ще е държавното управление ", сподели още Милен Велчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР