Горещо ваканционно място, което набра популярност поради евтини оферти и

...
Горещо ваканционно място, което набра популярност поради евтини оферти и
Коментари Харесай

Горещо ваканционно място набира популярност: Цените на хотелите започват от 20 евро, водата е само 70 цента

Горещо ваканционно място, което набра известност заради евтини предложения и красиви плажове, е на път да стане доста по-достъпно за туристите.

Там се строи ново летище. Вльора, Албания, е част от Албанската ривиера, където десетки хиляди туристи се стичат да посетят тази година. В момента те би трябвало да летят до град Тирана и по-късно да карат с часове, с цел да стигнат до морския курорт. Международното летище във Вльора обаче би трябвало да отвори порти през април 2024 година - което ще направи ваканцията доста по-приятна.

Летището за над 100 милиона евро ще има писта от две благи и ще може да поеме до два милиона пасажери годишно. Има известна опозиция след построяването му заради близостта му до предпазената лагуна Нарта, която е дом на хиляди типове.

Въпреки това локалните поданици се надяват, че това ще помогне за стимулиране на туризма в региона, предаде businessnovinite.bg.

Албанската ривиера набъбна по известност това лято поради екзотичните си плажове и ниските си цени.

Хотелите там стартират от 20-22 евро, а бирата коства 1,30 евро. А някои даже го съпоставят с Малдивите с еднодневни вили над водата единствено за 10 евро.

Водата в заведенията за хранене е 0,70 евро, главно ядене може да хапнете за 7-8 евро, капучиното коства 1,40 евро. Килограм домати пък може да си купите за 1,10 евро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР