Горещата вълна от Западна Европа е вече на Балканския полуостров,

...
Горещата вълна от Западна Европа е вече на Балканския полуостров,
Коментари Харесай

Анастасия Стойчева прогнозира ще се повтори ли адът от Садово през 1916 г. в близките дни

Горещата вълна от Западна Европа е към този момент на Балканския полуостров, само че в по-лека форма. Това съобщи синоптичката от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева пред bTV.

„ Това са първите по-високи температури това лято, по тази причина е разгласен жълт код. В планините ще бъде малко по-хладно, макар че и там температурите са съизмерими с равнинните – на вр. Мусала е 11 градуса, което висока температура”, добави синоптикът.

Синоптичката предложи хората да не излизат на открито в най-горещата част от деня. В цялата страна температурата ще надвишава 35 градуса.

„ Най-висока е температурата във Враца, в Дунавската низина и крайните югозападни региони и Сандански също температурите ще са високи”, сподели още Стойчева и добави, че „ горещниците” се чакат в края на месец юли.

Високите температури ще се задържат през цялата седмица. Синоптичката посочи, че градусите са по-високи от междинните за сезона, само че не могат да се дефинират като рискови.

Абсолютният връх за страната ни е 45,2 градуса през 1916 година в Садово, Пловдивско. Няма да имаме такива температури в този момент. Утре се чака да превали, да има стихии и градушки в централните региони от страната”, сподели още тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР