Горещата вълна, която причини смъртта на трима души в Испания,

...
Горещата вълна, която причини смъртта на трима души в Испания,
Коментари Харесай

Горещата вълна в Европа продължава да настъпва

Горещата вълна, която аргументи гибелта на трима души в Испания, продължава да настава в Европа, където от север на юг, туристите и локалните поданици не стопират да се потят и тревожат за смъртоносната горещина.
В Югозападните области на Испания температурите доближиха до 44°C, в Мадрид горещината от 40° C също бе поразяваща, а термометрите в Севиля и Андалусия означиха 42°C.
Температурни върхове имаше и в Португалия. Първенството държи Алвега, на към 150 км от Лисабон, с 45,2°, което е исторически връх. Над цялата страна, съгласно метеорологичните служби, температурите са прекосявали 40°C.
В Португалия за 11 области съботата ще бъде най-критичен ден. Обявен е червен код за сериозно високи температури до неделя.
В другия завършек на Европа, в Швеция, е регистриран най-горещия месец юли от 250 години насам. В началото на август температурите не престават да са към 30°C, извънредно високи за тази северна страна.Това стопляне е предизвикало сериозна географска смяна: страната е изгубила най-високата си точка – гледчерният връх на Кебнекайсе, в Арктика. Само през юли, върхът е губил по 14 см. дневно и в този момент е изпреварен по височина от скалистия връх на Кебнекайсе, който по този метод става най-високата точка на Швеция с 2096.8 м. Швеция, която претърпя огромни пожари през юли, в това число и оттатък Арктическия кръг, остава нащрек. Всъщност, в страната не е валял дъжд от май, а сушата е засегнала цялата природа. В събота, в Швеция, се чакат гръмотевични стихии.
В Италия, при започване на седмицата, в Сардиния и в северната част на страната, температурите са се върнали към нормалните 35 ° C за тази средиземноморска страна. В Рим, гражданската отбрана към момента раздава гратис бутилки вода на туристите. Селското стопанство също понася вреди от горещините. Националният фермерски съюз, съобщи, че производството на мляко е спаднало с 15%. Същевременно потреблението на сладолед се е нараснало с 30% през седмицата, съгласно профсъюза.
Франция също е нащрек. Петък беше " един от най-горещите дни " в страната.
В Белгия, службата по пътна сигурност оповестява за увеличение на броя на пътнотранспортни катастрофи, породени от високите температури.
" Средният дневен брой на произшествията е по-висок с 15%,което се дължи на горещата вълна, а случаите са по-сериозни ", се споделя в изказването за медиите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР