Гордостта на шведите, че за пръв път ще имат жена-премиер,

...
Гордостта на шведите, че за пръв път ще имат жена-премиер,
Коментари Харесай

Експремиерката на Швеция: Ще се кандидатирам отново

Гордостта на шведите, че за пръв път ще имат жена-премиер, търпя единствено 7 часа, само че през днешния ден пристигна и нова поръчка това въпреки всичко да се случи.

" Готова съм още веднъж да се кандидатирам за министър председател на Швеция. Предложението за това пристигна от представителя на държавното управление. Нашата страна е прелестна, само че има доста належащи проблеми за решение и аз съм подготвена да оглавя социалдемократично държавно управление, което да се оправи с тях. Разговорите с политическите партии стартират в понеделник. Имам кардиналната поддръжката на Зелените, на лявото крило и центристите. "

Това разгласи безусловно преди часове примиерствалата едвам 7 часа соцлидерка Магдалена Андершон, която във вторник заран бе унижена от един от съдружните си сътрудници - Зелените, и подаде оставка.

Случилото се разтресе цяла Швеция. " Благодарим за прелестните часове работа, Магдалена! " Така с горчива подигравка шведите разясниха събитието, перифразирайки клишираното " Благодарим за положителната работа ", с което бе изпратен предходната седмица предшественика й Стефан Льовен. Бившата финансова министърка подаде оставка още преди да е съумяла да отвори бутилките с шампанско. Малко след избора й за министър председател ръководещата коалиция на социалистите (S), Зелените (MP) и ултралявото крило (V) претърпя цялостно крушение при гласуването на бюджета. Зелените, ръководени от министърът на половото пълноправие Марта Стеневи оповестиха, че напущат държавното управление. Така обединението се разпадна, а Андершон подаде оставка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР